joi, 18 august 2011

Acasa nu e o casa


Ce inseamna acasa? Acasa e locul unde ne-am nascut, unde locuim sau locul unde ne simtim bine chiar daca nu e casa noastra? Suntem legati de patru pereti sau de amintiri si senzatii? Suntem atasati precum cainii de persoane, sau de casa in sine precum pisicile? Se creaza o legatura cu o constructie sau cu amintirile care te leaga de respectivii pereti. Chiar daca schimbam mai multe case ramanem iremediabil legati sufleteste de una din ele sau depinde de evolutia sau involutia vietii noastre? Daca nu ne-am simtit bine nicaieri vom numi acasa locul in care ne-am simtit ceva mai bine decat in celelalte, adica vom alege raul cel mai mic si vom colora trecutul in mod inconstient pentru ca simtim nevoia de a ne agata de ceva, de a avea un punct fix in valtoarea care ne inconjoara? E posibil sa nu te simti acasa intre peretii casei al carui proprietar esti, sa fii strain in propria-ti casa? Acasa e o casa sau e sentimentul pe care ti-l produce un loc?



2 comentarii:

  1. Cred ca "amintirile din copilarie" te fac sa percepi ca fiind "acasa" locul unde ai crescut si trait o mare parte din viata, locul unde sunt parintii.
    Pentru mine "acasa" inseamna atat casa parinteasca cat si apartamentul inghesuit pe care l-am cumparat impreuna cu sotul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acasa este acolo unde ai familia...

    RăspundețiȘtergere