sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Feminitatea un nonses?

Am admirat totdeauna femeile care reusesc sa isi pastreze feminitatea indiferent de situatie, feminitatea aia naturala, gratia si dulceata, nu fortata, studiata si contrafacuta, afisata doar pentru a impresiona audienta. Sunt femei nascute astfel, femei la care se simte naturaletea gestului, eleganta nativa chiar daca poarta haine second-hand, femei care respira feminitate prin toti porii, indiferent daca sunt pe soclu sau jos, in noroi, femei care, desi fac ceva comum, o fac cu eleganta. Cred ca e ceva cu care te nasti. Stiu ca se poate obtine si prin educatie, dar nu cred ca naturaletea se poate invata. E nativ.

Din pacate lumea de azi ne obliga sa invatam sa fim dure. Ne luptam cot la cot cu barbatii sa razbatem intr-o lume care nu e de loc usoara si, de multe ori, trebuie sa luptam de doua ori mai mult decat ei, daca o facem corect. Ajungem sa credem ca trebuie sa ne comportam ca un barbat ca sa razbatem intr-o lume a lor, a barbatilor.
Poate sa fie o luptatoare gratioasa? Iti poate taia capul dintr-o lovitura fara sa isi piarda din feminitate sau fara sa devina o ipocrita?

 

9 comentarii:

  1. O femeie n-ar trebui sa-si piarda gratia, ea trebuie sa fie... asemenea unui pumn de otel intr-o manusa de catifea... adica feminina ;;) si destul de puternica pentru a face fata duritatilor vietii.
    Cat despre luptatoarea de care vorbesti... daca e asiatica sigur isi pastreaza feminitatea si dupa ce a taiat capete, daca e mai de pe meleagurile noastre, e asemenea Cintiei Roc... (nu stiu cum o cheama si nici n-am chef sa caut pe net). Ideea e ca tipa e un fel de Chuk Noris - varianta feminina... yuk! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. hahahaha!stiu despre cine vorbesti. Cynthia Rothrock. gemeau cinematografele de filme cu ea.cu feminitatea ...statea cam prost :)), dar ii caftea bine be barbati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eh, unele scene erau trase de par rau de tot. Poate de asta nici n-am avut vreodata rabdare sa urmaresc un film cu ea, de la inceput pana la sfarsit. Si tocmai lipsa feminitatii stiu ca m-a frapat. Probabil sunt eu mai aparte, dar tipa mi se pare dezgustatoare. Tocmai de aceea prefer variantele asiatice ale batauselor. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. stiu ca am vazut si eu ceva filme cu ea. cat de trase de par erau, nu imi mai aduc aminte, dar figura nu i-am uitat-o pentru ca era asa... cum sa spun, colturoasa nu numai ca aspect ci si ca gesturi. acum nu stiu daca asa era rolul, sau asa e ea. oricum ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca in ziua de azi, noi, femeile nu putem razbi daca nu suntem dure cand trebuie. Si asta ne ia putin cate putin din feminitate. Cred ca secretul sta in ,.. echilibru. Trebuie sa fim atente sa nu exageram.

    RăspundețiȘtergere
  6. trebuie sa facem echilibristica asta tot mai des incat curand cred ca o sa ne putem angaja la circ sa mergem pe sarma :)
    si acum serios, nu e usor sa nu cazi in extreme.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nimic nu poate fi mai hidios pe lumea asta decat o femaie baietoasa si puternica... si da, se tinde mult spre acest aspect... Nu suport tatele care au un catelus pe langa ele si-l numesc prieten... imi vine sa le bat pe bune :) Dar mai bine i-as bate pe aia ca nu vad in ce situatie sunt...

    RăspundețiȘtergere
  8. :)nu e simplu pentru un barbat sa il vada pe altul pe post de catelus, asa cum nu e simplu pentru o femeie sa o vada pe alta pe post de pres. ne revolta si cred ca e normal.
    cum am mai spus, admir femeile care reusesc sa isi pastreze feminitatea in orice situatie.

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu le admir tina :) intradevar de multe ori e greu sa-ti pastrezi identitatile intr-o lume nebuna ca asta... felicitari de postare si subiect :)

    RăspundețiȘtergere