luni, 2 ianuarie 2012

Liniștea de după furtună

M-am trezit în noul an cu dureri de cap de la prea multă șampanie, în încercarea de a uita de 2011 (sper să nu o țin tot anul așa) și cu dureri musculare de la prea mult dans, în încercarea de a atenua efectele bucătăriei românești. Hm! ca să fiu sinceră, nu-i chiar așa. Dintotdeauna mi-a plăcut să mă bâțâi. Dansul a fost sportul meu favorit :). M-a binedispus, mi-a încărcat bateriile, m-a făcut să mă simt perfect. Că e muzică ușoară sau populară, nu contează. De dans să fie! Așa că, mă cam dureau oasele când m-am trezit (ca să mă exprim plastic :)). De mâncat … nu se punea problema. Aveam o reținere … :( . Așa că, m-am gândit eu bine, singura soluție, o plimbărică la ger. Face bine. Te limpezește și la creieraș, te îndreaptă și de oase.
Afară, pustiu. Nici câinii vagabonzi, săracii, nu scoseseră nasul. Nici măcar copii cu sorcova. Au dispărut copiii? S-a pierdut tradiția cu sorcova? Pe timp de criză, n-aș prea crede. Poate, mai degrabă, nu era ora de sorcovă, sau poate că aici, în colțul meu e altfel. La Șosea … la fel, pustiu, doar transportul în comun funcționa la ora aia. Pentru cine oare?
Ce minune! După atâta zarvă, chin, … acum LINIȘTE! Wow! Eu și … nimicul. Eu și cu mine. Îmi venea in minte melodia celor de la Direcția 5 ”Noaptea ești doar a mea …”. Nu era noapte, dar ea (lumea) era doar a mea .
 

8 comentarii:

  1. Mereu am mizat pe faptul ca bucuriile pe care ni le facem singuri sunt cele mai reale. Cele mai sincere si mai adevarate. Daca un dans si o plimbare te-au bucurat, de ce nu? Nu ti-ar fi fost mai de folos niste cadouri pe care le-ai fi primit cu zambet si cu recunostinta, pentru ca ulterior sa te intrebi cam ce poti face cu toate chestiile alea la care nu te-ai fi gandit vreodata! :))
    Sa ai un 2012 frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) cam am experienta cu tipul asta de cadouri.
    Multumesc si tu sa ai un an minunat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb peisajul! :) La noi e cald si bine... ai impresia ca vine primavara. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca Doamna Vreme a confundat Craciunul cu Pastele :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca ai chefuit si nu vrei sa spui, deaia ai avut nevoie de plimbare :)
    Si eu am iesit la plimbare aseara. Pentru mine plimbarea e una din cele mai relaxante chestii.
    Frumoasa fotografia, in timpul plimbarii ai facut-o?

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) eu am recunoscut ca am chefuit cu spor.
    fotografia e facuta cu ocazia altei plimbari, nu eram dupa chef :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si noi am iesit la plimbare in prima zi din an ca sa ne mai dezmortim, mai ales ca a fost un revelion fara dans, era si pacat sa stam in casa la temperatura de primavara care a fost:)
    La multi ani pe anul asta !

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani, la multi ani, Ursulino
    pai cred ca o sa avem ghiocei cat de curand daca e vremea tot asa.

    RăspundețiȘtergere