joi, 24 mai 2012

Lada de zestre 9

"The winner takes it all
The loser has to fall
It’s simple and it’s plain,
Why should I complain? [...]
The game is on again,
A lover or a friend
A big thing or a small,
The winner takes it all."


The winner takes it all - Abba, lansat la 21 iulie 1980 pe albumul Super Trouper


4 comentarii:

  1. E una din piesele care ma intristeaza pentru ca mi se pare ca este o oda dureroasa. Asta si "Happy new year", care, in loc sa imi induca o stare de fericire datorata trecerii in noul an, imi sfasie inima. An de an. Asa ca, pe cat posibil, daca nu e in play-listul cuiva, evit piesa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si este o oda dureroasa, e adevarat, dar asta nu ii stirbeste cu nimic din farmec, in opinia mea. mie imi plac versurile. sunt rupte din realitate, te regasesti in ele si se pot aplica in orice conditii, nu numai in cazul unei despartiri de persoana iubita, cum e cazul cantecului. nu e adevarat ca in orice situatie castigatorul ia tot? :)
      stii, se spune ca piesa a fost scrisa dupa ce Agnetha si sotul ei s-au despartit. din cate stiu eu, ei nu au confirmat, dar astea sunt zvonurile.

      Ștergere
  2. Din timpurile noastre, mi se pare ca ceva asemanator este "Broken strings". Cum am marea sansa sa-mi placa timbrul ragusit al lui James Morrison si imi place si Nelly Furtado, am considerat si consider piesa un succes rasunator. Chiar daca nu canta despre castigator. Sunt situatii in care niciunul nu e castigator, desi asa vrea sa creada. Macar unul vrea sa creada ca a castigat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o sa iti spun ceva :)) ... habar nu aveam de piesa asta. am ascultat-o acum pentru prima data pe youtube. am fost si am cautat-o. :) iti place de mine, nu? :)

      Ștergere