miercuri, 9 ianuarie 2013

Ce mai cititm... Când iubirea ... e de rahat


Sunt răcită cobză. Am început anul în pas săltat. Așa că îmi trec timpul mai mult prin pat. Dacă nu dorm în nesimțire, ceea ce se întâmplă, de fapt, în marea majoritate a timpului, atunci citesc. Și am fost destul de fericită când, după câteva încercări care m-au dus la limita răbdării, se părea că găsisem cartea potrivită pentru starea mea de spirit, o fantezie pentru orice vârstă, Blestemul tigrului de Coleen Houck, o mixtură de Cronicile din Narnia, Harry Potter, Indiana Jones, povești cu zâne și cu spiriduși, legende etc. etc. Frumos de tot începutul și nu numai începutul, de ce să fiu rea. 
sursa foto
E povestea a doi prinți indieni care sunt blestemați să trăiască sub formă de tigri până ce vor rupe blestemul. Și trăiesc ei asa de pe la 1500 … și ceva până în prezent, când o fată se angajează pentru 2 săptămâni la un circ și se împrietenește cu tigrul circului, dorindu-și cu voce tare ca acesta să fie liber. Și de acolo începe o aventură extraordinară, fantastică plină de magie, zei indieni, legende, animale mitice, tărâmuri dispărute etc. Superb! Chiar mă gândeam ce film excepțional ar ieși din cartea asta dacă cineva ar avea curajul și bugetul să îl facă. Descrieri extraordinar de vii și frumoase și mă gândeam ce imaginație excepțională trebuie să aibă autoarea. O invidiam la dreptul și mă consideram norocoasă că am găsit cartea.
Ok, dar să revenim la ce m-a dat peste cap încât îmi vine să dau cu laptopul de pământ. Bineînțeles că a băgat acolo și o poveste de iubire, că se pare că altfel nu se poate în ziua de azi, deși, în opinia mea, ar fi fost un real succes dacă i-ar fi lăsat doar buni prieteni. Ok, deci, fata și ”tigrul alb” se amorezează. Nu e nimic rău în asta, ba chiar ar fi putut fi frumos … dar e groaznic. Scenele de iubire sunt de-a dreptul iritante, prostești. Poate am uitat eu cum a fost prima dată … nu știu, dar asta parcă se comportă prea prostește. Și mai mult, trebuie să facă din iubire o maaaaaare confuzie, adică îl iubește pe ăsta, dar … totuși, parcă nu e sigură, îi mai place și de frate-su, și de colegul de la facultate și de instructorul de carate. Dar îl iubește totuși pe ăsta. Păi în mama mă-sii ori îl iubește ori nu? Ce atâta confuzie? Am tot observat chestia asta prin cărțile ultimilor ani. Trebuie să roiască băieții în jurul eroinei, iar ea să aibă atâtea dureri de cap pe cine să aleagă, încât să nu poată dormi noaptea. Serios????!!!! De când s-a complicat amorul ăsta așa? Oare așa le place azi fetelor, să fie într-o confuzie totală, să roiască băieții pe lângă ele și ele să fie tare nedumerite. Și ce-i cu chestia aia cu frații? Nu zău? Sunt amândoi amorezați de aceeași ea, minunată și extraordinară. S-or fi terminat fetele pe planetă? Și ce m-a scos din pepeni rău de tot încât m-a făcut să scriu postarea asta, (așa bolnavă cum mi-s), îi spune fratele ”tigrului alb”... adică tigrul negru :) ... că a visat-o cu un bebeluș în brațe, că era al ei. Și ei, la 18 ani, îi și înflorește subit instinctul matern și se umple de fericire, dar începând din nou cu oscilațiile … ”Al cui o fi copilul, al tigrului alb sau al celui negru”, deși, oficial, ea e deja cu tigrul alb. Măi, chiar așa ”ușoare” sunt femeile? Ori sunt idioate? Pe mine mă irită răăăăăăău de tot. Mă scoate din toți pepenii. Și la 18 ani te pocnesc visuri materne? Zău? Aș vrea să văd și eu studente care la 18 ani visează la bebeluși cu atâta ardoare. Și repet, nu e prima dată când mă enervez pe tema asta citind cărți publicate în ultimii ani. Se pare că asta e tendința în amoruri. Și e păcat. E păcat de cartea asta că e frumoasă rău. Partea de aventură e extrem de captivantă. E fascinantă. Reușește să mă transpună în poveste și parcă și văd, tigrii, junglă, temple, obiecte vrăjite etc. Descrierile sunt fantastice. O spun cu mâna pe inimă. Superbe! Nu știu dacă o să reușesc să termin toată seria. Sunt 4 volume, iar eu abia sunt la al 2-lea, dar în ritmul acesta nu cred că o să am răbdare, cu toată frumusețea poveștii. Păcat!

12 comentarii:

  1. Ntsss... dar e visul oricarei fete - sa fie regina balului si sa roiasca pretendentii in jurul ei =))
    Printesa ta nu e nedumerita, e doar putin confuza, o idee visatoare si plina ochi de romantism. =))=))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Strica bunatate de carte. Si cu dobitocul pe care cica il iubeste ce face? De ce mai are nevoie de ... roi, daca l-a gasit pe cel mai si cel mai? Sau nu ajunge unul? Fac cu capul! :))

      Ștergere
  2. :)))))
    Iarta-ma. As deforma pagina sau as pune doar :))), astfel incat comentariul ar deveni kilometric, insa jur ca am ras. Cam la fel de rau pe cat te-ai enervat tu. Deci asa clar reiese supararea si frustrarea ta din ceea ce ai scris incat nu pot decat sa savurez ASTA!! Esti minunata cand te prinde supararea!!
    Revenind, orice lucru frumos se strica de la un punct. Asta e lege. De ce s-a stricat povestea in acest fel si nu in altul, nu stiu. Poate pentru ca acest fel prinde la populatia care mai citeste. :) Se pare ca povestea devine telenovela, si telenovelele sunt accesibile si siropoase si da, si acolo tanara se indragosteste de strainul frumos care apare de nicaieri si care se dovedeste a-i fi frate, ei avand acelasi tata, dupa care, agonizand, se indragosteste de feciorul in casa, care ii este, de fapt, frate, avand aceeasi mama.
    Chestia cu sentimentul matern din carte inlocuieste dorinta de a deveni "dive" din viata. Foarte multe tinere adorm visand ca devin vedete. Dar asta din poveste poate o fi speciala, daca vrea copii fara sa stie exact cu cine ii vrea. :)) Scuze, ma amuz.
    In rest... depinde de caracter. Acum sincer. Unele femei plac 5 barbati in acelasi timp, in timp ce altele raman fidele amintirii unuia pana se prapadesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) macar bine ca a iesit ceva bun din asta. Vad ca si tu, ca su Dara v-ati distrat de minune. Ma bucur. Eu mi-am iesit din fire, iar cand imi ies din fire, astea sunt urmarile.
      Da, ma omoara cartea asta, dar in acelasi timp ma atrage partea cealalta. E ca un basm. E frumoasa. Nu stiu, cred ca ar fi cazul sa ma apuc sa scriu niste povesti de amor, asa cum o vad eu, fara iubit 5-6 masculi in acelasi timp, sau doi frati. Fara femei proaste si barbati totali, frumosi, destepti si cu bani. iubiri normale çi care nu sunt cu nimic mai prejos pentru ca sunt simple. Acolo e frumosul, in simplitate. Cred ca as muri de foame :)) nu m-ar publica nimeni :)))))

      Ștergere
    2. Daca te apuci de scris, da-mi de stire. Daca se publica UN SINGUR VOLUM, e al meu. Il vreau! Asa, cu frumos in simplitate, ca ala e cel mai dulce si mai constant. >:D<

      Ștergere
    3. Eu cred ca s-ar gasi niste fani. Oameni mai demodati, mai conservatori, dar si tineri. Pe youtube vei vedea cati tineri regreta ca nu sunt mai batrani atunci cand o descopera pe Sandra! O descriu folosind cuvinte frumoase: "o revelatie". Poate si in literatura se va intampla ceva asemanator.

      Ștergere
    4. :)) atunci ma mai gandesc.
      In muzica am vazut si eu destui tineri carora le place muzica veche.

      Ștergere
    5. Nu trebuie sa subestimam pe nimeni. Poti fi sigura ca vor exista cititori care vor astepta cu sufletul la gura capitolul urmator, chiar daca nu va fi cu fratele mamei vitrege a tatalui eroinei! :))
      Si am toata admiratia pentru cei ce recunosc o muzica de calitate. Sincer! La fel se va intampla si in literatura, ai sa vezi.

      Ștergere
  3. Or fi luat-o si cartile pe urmele serialelor care nu se mai termina ca sa mai scoata un ban. La cate framantari interioare are eroina, mai iese de-un volum, nu?
    Pacat. Lacomia strica tot ce-i frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) uite ca la asta nu ma gandisem. da, dar stii ca e vorba aia romaneasca: "mult si prost". e rau cand nu ai simtul masurii.oare ei nu isi dau seama ca devin plictisitori cu atata lalaiala?

      Ștergere
    2. Poate isi dau seama ,.. poate nu. Cert e ca nu le pasa atata timp cat au ocazia sa scoata bani.

      Ștergere
    3. Da, se pare ca nu le pasa si au si multi ... clienti ca altfel nu s-ar justifica investitia.

      Ștergere