vineri, 25 ianuarie 2013

Provocare de week-end


  De când m-am lăsat de fumat am luat niște kilograme. De groază, știu. Mă uit în șifonier și îmi vine să jelesc să salte cămeșa pă mine. Dar nu e numai lăsatul de fumat. Nu. Aș minți și nu are rost. A fost o combinație de factori care au dus la rezultatul de azi. Lipsă fumat, deci mai mult apetit, clar, plus eliberare de stresul unui loc de muncă horror, plin de țațe și cu un imbecil de șef mai vanitos și mai încrezut decât o duzină de pițipoance, și, bomboana de pe colivă, trecerea la o viată sedentară. În concluzie, fără țigară, cu liniște la mansardă și fundul așezat comod pe scaun trei sferturi de zi = excedent niște kile.
Sursa foto
Degeaba m-am chinuit și m-am strofocat eu toată ca să nu ies din blugii mei mărimea 38, că tot am ieșit. A trebuit să îmi cumpăr mărime mai mare deși îmi venea să plâng în magazin, dar altfel nu se mai putea că deja mă revărsam peste centură.
De mâncat, nu mâncam ca o spartă, plus că am renunțat treptat la multe chestii, biscuiți, înghețată, ciocolată cât mai puțină și la aproape toate dulciurile. Rămăsesem cu fructele să îmi potolesc pofta de dulce, fructe care văd că nu sunt recomandate pentru că conțin zaharuri, deși naturale. Pâinea am uitat-o demult, maioneze și alte produse lunecoase, la fel. Sucurile, adio și n-am cuvinte. Mai beam din când în când câte un ice tea, asta așa … o dată la 2 săptămâni, poate. Am trecut pe supe la greu, deși nu sunt deloc fan. Și totuși … nu reușeam să scap de mai mult de 2 kg, pe care le puneam la loc și iar le pierdeam și iar le puneam ș.a.m.d.
De ceva timp am început să caut pe net. Și am găsit o grămadă de aiureli, care de care mai ciudate, care de care mai sofisticate și care de care mai nefolositoare, care de care mai: ”Fă foamea!” și după aia scapi ca vaca în lucernă și pui la loc și ce-ai pierdut și încă pe atât. Cel puțin m-a amuzat una, dieta Atkins, 142 de pagini în care un dr. Atkins bate câmpii fără să spună nimic concret despre dieta lui minune care a ajutat însă o întreagă planetă. Îți înșiruie acolo zeci de nume de indivizi care au slăbit zeci de kilograme cu dieta lui minune despre care el însă nu zice nimic concret. Așa că am terminat 142 de pagini într-o oră pentru că am citit cu adevărat numai vreo 5 pagini, restul timpului am făcut bătătură la deget învârtind rotița de la mouse.
No! De aproape două săptămâni am început una care mi se pare rezon. Adică e adevărat că până oi ajunge la greutatea dorită o să mi se cam lungească ochii după una alta, în sensul că zahăr, grăsimi de orice fel, paste făinoase ioc, dar nici nu mă pune numai la supă de varză și aer comprimat. E cu apă multă, mișcare zilnică, dar nu până cazi pe brazdă. (Mi-am scos bicicleta fitness de la naftalină și am dat în patima plimbărilor sub clar de lună). E restrictivă, dar nu exagerată. Se poate trăi cu ea. De ce mi-e cel mai dor? Hmmm! Păi de ciocolată și înghețată, clar, favoritele mele și de o salată mare de fructe, dar mă mai uit un pic lung după fructe, și de o pizzaaaaaaaaa :))) și cred că aș putea trăi doar cu astea. Mă bucur că cel puțin nu m-au tăiat de la salate că le ador ... chiar dacă fără ulei. Și, spre surpriza mea, nu se simte diferența.
Aaaa poate vă întrebați care sunt rezultatele. Păi deja la prima strigare (prima etapă, scurtă și urâtă): – 3,5 Kg. Am chiuit de-a dreptul când am văzut cântarul. În a doua etapă zic ei că va fi în jur de 1Kg pe săptămână, ceea ce nu pare de necrezut, nu? Nu pare că vând pielea ursului din pădure. O să vă spun dacă e așa. Și o ții așa până ajungi la greutatea dorită … sau până te lasă nervii și vrei să dai iama în … forbidden area, ca Joiana în lucerna suculentă. Așa că decât să dai iama, mai bine sari direct la etapa 3 cât să păstrezi măcar ce ai pierdut.
Provocare week-end-ul ăsta: Să gătesc pentru alții chestii care mie îmi sunt interzise, inclusiv desert!!! N-am de ales, să nu vă gândiți că mă bag singură în gura lupului. Dacă trec de week-end-ul ăsta fără să mă fac soră cu Joiana, înseamnă că o să o duc la bun sfârșit și o să mă întorc în iubiții mei blugi mărimea 38. Ohhhhhhhhhhhhhhhh!
Curaj, găină, că te tai!

UPDATE:
Vineri seara - am scăpat cu bine. Nu am salivat mai deloc, deși le-am făcut ceva ce îmi place și mie rău de tot. Desertul l-am cumpărat de gata că nu aveam timp să fac. Am simțit un pic de apă în gură când m-a pocnit peste nas aroma de ciocolată cu căpșuni, dar i-am dat repede cu un gât de Cola Zero și a fost ok :)).
Mâine va fi jale la făcut desertul ... care e cu ciocolată, nebunia mea. Offffffffffffffffffffff!

15 comentarii:

  1. Eu nu as face asta:) Mai bine fa miscare cat toti ceilalti:). Oricum, e o alta viata fara fumat.
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu după ce m-am lăsat de fumat am câștigat o viață mai sănătoasă, și un bonus de 30 de kilograme de grăsime. 10 le-am dat jos, dar restu' nu vor să dispară. E drept, nici eu nu vreau să renunț la dulciuri :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) inca nu am asa bonus. am pus ...doar 10 :)) de care sper sa ma vad scapata cu bine. Singurul "dulce" pe care mi-l permit de aproape doua saptamani e Coca Cola zero si indulcitorul din zahar si din cafea.

      Ștergere
  3. Daca ar trebui sa ne vanam hrana sa vezi ce silueti am fi toti...dar dupa frigider nu trebuie sa tragi cu arcul... :))
    E naspa sa te infometezi, cunosc senzatia si stiu ca si daca nu simti neaparat ca ti-e foame (dupa ce ai mancat ceva cat de cat) la inceput iti e o pofta nebuna de tot ce incepe cu m de la mancare si daca e ceva ce nu-ti place in mod deosebit.Mancarurile noastre sunt gustoase, chiar daca nesanatoase, si asta e un mare inamic al siluetei. Gustul si mirosul ne atrag cel mai tare, eu incercam uneori sa mananc :))
    Bafta cu provocarea aia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) fir-ar mama lui de frigider! Pana acum am scapat de masa de seara fara probleme. chiar si de desert. pe asta nu l-am facut eu l-am cumparat de gata dar nu am poftit deloc. eu am fost cu supa mea si cu desertul meu (Coca Cola Zero :))), ei cu mancarea lor facuta de mine. dar n-am poftit. E de bine :))

      Ștergere
  4. :))))))))))))
    Scuze. Rad citind comentariile anterioare. Asa ca vin eu sa postez unul mai lugubru: bravos, natiune! Toata admiratia pentru ambitia de care dai dovada! Si nu, nu ai voie sa te lingi pe degete dupa ce ai intins crema de zahar ars pe blat. Si nici dupa ce l-ai insiropat. (Am fost un pic sadica, nu? Stiu, si sper sa ma ierti). Sa fii cuminte in weekend! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti dragutza ca o lama de cutzit :)))) ... dar eu ador cutzitele :)) Ca bun bucatar ce zic altii ca sunt, clar imi trebuie cutite bune, asa ca de fiecare data cand vad cutite le si analizez :)). Dupa lupte seculare am gasit unele pe gustul meu :)) adica unele care taie orice. Sa ma vezi cum gust mancarea, ca adevaratii bucatari :))) doar pun pe limba, nu inghit :))))))))) sunt de groaza. Orezul, rontzai bobul intre dint si il dau afara :))))))))))))). Rad ca proasta singura langa aragaz. Maine fac desertul. Azi l-am cumparat de gata ca nu aveam timp. Sper sa nu lig degetele. Va fi cu ciocolataaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)). Inca-s optimista. Acum ma duc sa dau o tura de vreo ora cu bibicleta fixa pana vad un film :))... ca altfel nu rezist o ora :))))
      >:D<

      Ștergere
  5. :)) Esti teribila.
    Intrebare: daca ai aseza bicicleta in fata televizorului, cat sa poti sa pedalezi in timp ce pe ecran eroii isi vad de vieti? Ei de ale lor, noi de ale noastre si de ale lor... imbinand placutul cu utilul? Mie mi-e mai usor sa fac exercitii cand aia se scalambaie pe acolo. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai asa fac :))) asez bicicleta in fatza tv-ului, sau PC-ului daca nu e nimic de vazut la tv. Cat rezist? pai depinde de cat de interesant e ceea ce vad, dar ma fortzez sa fie cel putin 1 ora, dar se mai intampla sa fie si mai mult, daca vad ceva interesant, ca uit de mine :)).

      Ștergere
  6. Aoleu si eu ma zbat cu aceleasi probleme! De la masura 38 am ajuns la aproape 42 si imi vine sa plang de fiecare data cand vad hainele prea mici :)
    Zi si mie ce dieta e,.. fa-ti pomana...macar sa citesc :D
    Poate imi cade vreo vointa din cer...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaaa!!!! Dieta dukaaaaan!
      O stiu. Am incercat-o si eu dar din pacate n-am reusit sa ajung la ultima etapa.
      Atentie ca daca nu respecti foarte strict ce presupune pui inapoi dublu (nu vreau sa te descurajez).

      Pup si bafta!

      Ștergere
  7. Dupa minunatele sarbatori + doua saptamani vacanta (<=> miscare cam cat o leguma) am pus si eu cateva kilograme pe mine. Nu e asa rau deoarece anul trecut pe vremea asta imi faceam probleme ca-s prea slaba si aluneca hainele la vale de pe mine, dar... pentru ca am luat 4 kg in plus mi se pare ca arat ca un pui de dinozaur. Ce e drept, toata vacanta am mancat exact ca un bebe dino =)))))))
    Acum am mai renuntat la paine si alte minuni, ma misc mai mult (din cauza ca sunt nevoita, nu-ti inchipui ca-s asa de harnica) si tin cantarul la loc de cinste (adica plasat pe undeva la inaltime sa nu ma impiedic accidental de el...). Si ce era mai important, nu ma abtin de la nimic, doar ca am redus cantitatile. Mai vorbim cand dau cantarul jos din pod :)))))

    Acum, pentru ca sufleteste sunt alaturi de tine in marea incercare, nu-mi ramane decat sa-ti urez succes! Curaj... voiam sa spun... =)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fericitooooooooo! :))) ultima data cand cadeau pantalonii de pe mine a fost acum mai bine de 4 ani, dar zau ca nu mai vreau o cura de aia, chiar daca e extrem de rapida si de efect.
      Ai un metabolism mai harnic :), se pare. nu prea ai nevoie sa dai cantarul jos din pod, dupa cum vad, pentru ca inca nu te plangi ca e Al III-lea Razboi Mondial sa te bagi in haine :)). Asa ca, inca o data, fericitoooooooooo! sunt geloasa :)

      Ștergere
  8. Imi pare rau
    Eu nu ma ingras in lunile in care nu fumez, de fapt nu mananc mai mult in nicio perioada,parca am stomacul formatat si sunt setata pe anumite cantitati
    Cu dulciurile am probleme in sensul ca mananc cam multe dar metabolismul meu rapid le proceseaza deocamdata foarte bine

    Totusi, e o perioada si apoi vei reveni la normal zic eu ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Norocoaso! :)
      Nu e numai de la fumat, desi dupa ce m-am lasat de fumat mancarea pare mai gustoasa :))) trebuie sa recunosc.

      Ștergere