sâmbătă, 9 februarie 2013

Dor de soare


M-am săturat de iarnă până-n gât. Nu de iarnă neapărat, cât de albul murdar, de cioaflă, de cenușiu și de gol. Vreau ca roșul să mă umple de viață, nu să mi se pară o rană sângerie într-un trup bolnav. Vreau culoare nu doar la mine în ghiveci și ciripit de păsări nu doar la mine în telefon la Relaxing Sounds. Mi-e dor până și de insuportabilele muște. Pentru că sunt viață. Când e soare, nu contează cât de enervantă e vecina care zbiară la fiică-sa non stop, nu contează cât de stresantă e balustrada scării care vibrează la una cu creierii mei de fiecare dată când cineva se sprijină de ea, nu contează atât de mult că arborii sunt goi și pe jos e o mizerie de nedescris. Când mă bate soarele în cap totul pare mai simplu, eu parcă sunt mai răbdătoare cu cei care au ca unic scop în viață să le frece ficații celorlalți, par mai înțelegătoare cu idioții, iar mocirla mi se mai pare mai puțin dezgustătoare. Simt că e posibil ca fericirea să nu fie doar o vorbă ruptă din cărți. Și când te gândești că pentru toate astea e nevoie doar de un pic de soare…

11 comentarii:

  1. Exact! Esti cititoare de ganduri! Soarele face ca viata sa fie nu doar suportabila, ci chiar agreabila!! Teribil imi lipseste si mie. Numar zilele pana cand isi va face un obicei din a rasari in fiecare dimineata... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma intreb cum le-o fi celor care traiesc in nord cu noaptea polara. Cred ca sigur as fi candidata la sinucidere.

      Ștergere
  2. Absenta soarelui face ca romanele scrise de nordici sa fie teribil de sumbre. Nu e de mirare, de altfel...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca si filmele :)) Filmele lui Ingmar Bergman, de ex, ca numai din ale lui am vazut ceva.

      Ștergere
  3. Și când te gândești că vin iar ninsorile ... :)
    Eu abia aștept să se mărească ziua, nici nu vin bine de la muncă și se face noapte...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai ca mai e luna asta si vine primavara(teoretic cel putin).

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu m-am saturat de iarna asta combinata cu toamna flescaita...Cum iesim afara abia asteptam sa intram in casa, e frig si umezeala. Boli peste tot, nu-ti vine sa cobori nici sa duci gunoiul de frica sa nu se imbolnaveasca si el. :)) Ma bucur ca ma sunt doar vreo doua saptamani jumate din februarie, astept primavara! Traiesc pentru primavara! :D Iarna nu e deloc frumoasa cand in loc de alb vezi numai noroi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca de fapt asta-i problema cu iarna. Faptul ca in loc de alb pufos vedem negru flescait :(

      Ștergere
  6. Imi placea mult iarna, acum nu o mai pot suferi. Inainte imi doream sa plec in Canada, acum vreau Italia sau Grecia:)
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie inca imi place cand e alba si frumoasa, dar sunt iubitoare de soare. Daca ma pui sa aleg intre ski si plaja, clar voi fi la plaja.

      Ștergere