marți, 9 aprilie 2013

Când a fost ultima dată...?



Am găsit asta pe net și mi-a plăcut tare de tot întrebarea. Mai mult pentru că m-a pus pe gânduri. Sincer, nu mi-am amintit când a fost ultima dată când am făcut ceva pentru prima dată. Nici acum nu îmi amintesc ceva semnificativ. Numai nimicuri. Aș zice că anul trecut când am creat un site cap-coadă fără ajutorul vreunei platforme. Dar cum proiectul nu s-a finalizat din motive de ...  colaborator dobitoc, nu pot să spun că ”l-am făcut”. E neterminat. 
Sau să zic acum vreo 3-4 ani când mi-am făcut primul blog pe care am fost obligată să îl închid din motive ... Astea-s nimicuri!
Trist! Cumplit de trist! Mi-am dat seama că nu sunt altceva decât un roboțel parcă programat să îndeplinească zi de zi același ritual. Cu mici excepții mă scald în rutină, adică exact ce ruginește un spirit, exact ce stinge un suflet. Dumnezeule, cred că ultima dată când am făcut (cu adevărat) ceva pentru prima dată a fost acum mai bine de 5 ani. Cumplit!

Când a fost ultima dată când tu ai făcut ceva pentru prima dată?

11 comentarii:

  1. Anul trecut am facut cateva lucruri pentru prima data...si acum incerc sa ma descurc cu toate cele incepute! Vezi ca nici prea multa noutate nu prieste, e mai sigur in rutina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe baza cunoscutului principiu: "No news, good news?"
      E adevarat ca nu totdeauna noutatile sunt si bune, dar nici rutina nu e prea placuta.

      Ștergere
  2. Intrebarea e cel putin curioasa. Pentru ca, daca faci ceva pentru prima data, gandul poate fugi, automat, la lucruri imorale, ilegale si care ingrasa. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. =))) ... adica bune, nu? deci, cand ai facut ultima data unul din cele trei ... pentru prima data? :))

      Ștergere
    2. Vara trecuta. Am mancat, in loc de cina, seara de seara, cate o caserola cu inghetata. Stiam ca ingrasa, stiam ca nu e bine, stiam ca nu se face, dar am facut-o. A fost prima vara atat de saturata cu inghetata. :))))

      Ștergere
  3. Acus vreun an si ceva, doi...mi-a lasat o vecina in grija fetita ei de vreo 2 ani..a fost prima data cand am avut grija de un copil..si a ajuns intreg inapoi la mama lui :)) ba chiar a fost amuzant. De atunci ne mai distram si amuzam cu mititica cel putin odata pe luna. :)))
    Tot acus vreo 2 ani, cam asa, am ajuns prima data pe scena intr-o piesa de teatru...sau intr-un studio de inregistrari pentru dublaje (doar ca proba, dar conteaza ca am fost) a fost prima data...si se spune ca a treia oara e cu noroc, deci ma mai duc, sunt optimista =)))
    Joia trecuta am fost prima data la facultatea unde as vrea sa studiez. E intr-un alt oras si am fost pe cont propriu, doar cu o colega de clasa...deci fara parinti sau profesori...a fost ceva :)) m-am trezit la 2,45 dimineata ca sa prind trenul de 4 fara 10...n-am fost niciodata atat de matinala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow! cate chestii noi :) bravo tie! cred ca are de-a face si cu varsta. mai tineri, deci mai predispusi la incercari noi, mai multe lucrruri neexperimentate inca, mai curajosi :)

      Ștergere
  4. Acum 2 ani am inceput blogul, primul meu blog.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună întrebare. Cred că va dura ceva până să îmi amintesc când a fost ultima dată când am făcut ceva pentru prima dată. Dacă nu revin e lucru sigur că a fost acum multă vreme, așa de multă încât nici memoria nu ma ajută.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cam asa ni se intampla tuturor. Rutina, bat-o vina!

    RăspundețiȘtergere