joi, 4 aprilie 2013

Idioțenia pe net (partea a II-a)


No, că azi postez de două ori. Nu cred că mi s-a întâmplat, dar titlul mustește la propriu. Nu știu dacă e urmare a postării de mai devreme, ori a alteia, dar am primit un mesaj pe formularul de contact pe care îl pusesem la urgență pentru Dara, formular pe care m-am hotărât să îl și scot, cu ocazia asta, un mesaj de … săpuneală. Am fost trasă de urechi la modul figurat pentru că sunt critică și că înfierez iubirea, că îmi arog ”dreptul la superioritate” (Frumoasă exprimare, nu? De-a dreptul academică.) de către un individ care și-a ales o adresă de e-mail mai mult decât concludentă pasionlove20…@ ….com. Destul de clar ce opinii are, nu?
Vă pun mai jos o copie, iar apoi ... îmi permit să răspund :)):

Iulian,
(fără semnul exclamării după, pentru că NICIODATĂ după o formulă de adresare nu se pune semnul exclamării, ci doar virgulă. … și nici după o formulă de încheiere. Și nu mă adresez nici cu ”Dragă” pentru că asta e o formulă utilizată în corespondența personală NUMAI cu persoane cu care ai stabilit deja un anume grad de intimitate. Ceea ce nu e cazul, nu? Asta ca să vezi ce înseamnă să fiu cu adevărat critică.)
Se pare că numele ăsta, Iulian, e predestinat să îmi scoată peri albi. Mi-a mai trimis un Iulian niște mesaje și s-a crizat tare la un refuz politicos. Oi fi tot tu …?
În cazul în care mai treci pe aici, (deși sincer sper să nu mai ai nici tu neplăcerea și nici eu nefericirea) dacă ai fi citit într-adevăr blogurile mele, sau ai fi înțeles, ai fi observat că eu sunt un acerb critic al meu. Dar știi cum e … mulți văd, puțini pricep. Dacă ți-a scăpat, ai de ales în a mă crede pe cuvânt, ori nu. E alegerea ta, oricum nu mă interesează. Cât despre ce scriu eu aici, cred că e exclusiv problema mea … și a lui Google. Scriu ce vreau așa cum fiecare scrie pe pagina lui ce vrea. Cui nu îi place … trece mai departe. Mie dacă nu îmi place ce văd, am închis și am plecat. Nu mă apuc să îi fac teoria chibritului posesorului de blog doar pentru că nu sunt de acord cu opiniile lui. Oamenii sunt diferiți … nu numai fizic.Și nici nu se schimbă doar pentru că vrei sau le spui tu. E ceva care se numește drept la opinie și care e încă liber, pe ici pe colo. În concluzie, dacă îți face rău ceea ce vezi, soluția e mai mult decât simplă: NU MAI CITI! Dar nu mi te arma Dr. Morală, în propovăduitor de sentimente și deschizător de suflete că nu te prinde rolul, cazi în patetic.
Eu nu înfierez ”cuvântul iubire” pentru că eu nu scriu despre cuvânt, ci despre speciile participante. Cât despre balivernele cu ”suflet minunat” și ”vibrarea” la mesajul ăsta (care e de 2 lei, de altfel), păstrează poezia de genul ăsta pentru una mai dusă cu pluta. ”fata asta” cum zici tu, nu vorbește din cărți sau filme și nici din textele melodiilor de gen, deși unele sunt chiar reușite, trebuie să recunosc.
Și o sugestie amicală, nu te mai recomanada ca ”talentat” cu astfel de mesaje deoarece nu îți relevă nici superioritarea, nici inteligența și nici morala.Doar te faci singur de râs și faci de râs și tot genul căruia, cu siguranță, ești mândru că îi aparții. 
În speranța că pe viitor nu ne vom mai călca reciproc pe bătături,
Cu bine.  (fără semnul exclamării)

P.S. pentru ANONIMI
Nu vă mai obosiți pe viitor. Mesajele anonime zboară direct în cosul de gunoi fără a fi deschise.

21 de comentarii:

  1. Pai daca tu infierezi iubirea, inseamna ca eu sunt o scorpie afurisita... Hi,hi, nu te enerva, zi merci ca starnesti controverse cu ideile tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaa, deci exista si mai rau decat mine, dar eu am noroc de ... replici dragute :D

      Ștergere
  2. Oooof... of. Şi iar of. Îmi pare foarte rău.
    Se pare că te-am bagat în cazanul... sentimentaliştilor... culmea, tot din cauza unei probleme "di sufliet". =)) Vezi ce se întâmplă dacă vrei să ajuţi? =)) =))

    Revenind la articol, trebuie să-ţi spun că ai şi tu o parte de vină. Nu vrei să recunoşti defel că bărbaţii "este" specialişti în ale iubitului într-un mare fel. Ei simte fiorul amorului, fatăăă! =)) Femeile înţeleg mai greu fineţurile astea, pentru că, din păcate ele sunt materialiste şi superficiale. :((

    Nu mai pot =)) era să cad de pe scaun când am realizat ce combinaţie optimă există între articole: "pink pearl" din partea întâi, plus "sufletul minunat" şi "vibrarea" mesajului din partea a doua.
    "Let the sky fall" =))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma bucur tare ca va amuzati :D macar tot circul asta serveste la ceva bun.
      Si stai linistita ca nu m-ai bagat tu in gura lor. Intrasem singura de mult timp :D.

      Ștergere
    2. Eu vorbeam cat se poate de serios cand spuneam ca ma bucur ca va amuzati pentru ca chestia chiar e de ras, in opinia mea si ma simt bine cand vad ca nu sunt chiar singura pe creanga asta =))) Adica se mai amuza si altii.

      Ștergere
    3. hei, raspunsurile mele erau un pic telegrafice pentru ca le postam de pe telefon si imi e destul de incomod pe tastatura aia mica, nu ma pot desfasura ca la pc ca imi tot pun degetele pe langa tastele care vreau :)). asa ca incerc sa scurtez din logoree:)) normal ca mi s-a parut amuzant individul ca de aia am si postat mesajul. ca sa nu rad singura :)) eu impart cu prietenii :))

      Ștergere
    4. pai exact aciditatea aia imi place la tine =))

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. OMG!!! Omu' asta sufera maxim, daca pot sa zic asa :-)
    Asa cum ai spus si tu, cui nu-i place sa nu se uite!!!
    Ce mi-a placut mie a fost faptul ca recunoaste ca ai niste bloguri dragute :-))) ca apoi sa spuna ca de fapt, nu-s chiar atat de dragute ba chiar ca tu esti cam fara inima :-)))
    Mie mi-e mila de el, ca asa m-a invatat mama, sa-mi fie mila de oamenii cu probleme :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. =))))) saracul! sincer nu cred ca mila e ceea ce ar vrea sa inspire el =) dar nu primim totdeauna ce dorim...

      Ștergere
  5. Observaţie: tind să cred că romanticul "tău" e bătrân. Pentru că nu foloseşte "â", ci "î" în mijlocul cuvântului, ceea ce denotă că e bătrân. Bătrân, pasional şi dornic să schimbe vieţi. Hi-hi. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. =))) ce spirit de observatie afurisit ai. eu nu bagasem de seama. ca sa vezi cat am fost de "lovita" direct in sufletul ala cainos. ... aaaa, vrei sa ti se schimbe un pic viata? iti dau adresa daca esti "enteresata". eu imi ajut cu drag prietenii :)))

      Ștergere
  6. Nu te stresa si nu e nevoie sa te justifici pentru ce gandesti. :) Am dat si eu de astfel de persoane, sau ele au dat de mine...asta dupa ce am facut prostioara de a-mi lasa adresa de mail pe blog. Un Iulian, o fi coincidenta? Oricum, un Iulian se declara vrajit de poeziile si de ochii mei dupa ce mi-a vazut blogul (ochii unde i-a vazut oare? :)) in vis, probabil) E drept ca aveam o fotografie cu mine acus multi ani, dar nu cred ca verifica cineva arhiva atat de amanuntit. Poate doar un obsedat sau cineva foarte indragostit :)). Oricum "sufletelul caruia ii sunt predestinata" s-a enervat din cauza ca raspundeam si nu prea la mail-uri si ii ceream detalii in legatura cu cine e si ce-l apuca. :))) Si cu timpul mi-am pierdut admiratorul...poate a zburat la tine. :)) Avea si primul tau Iulian in adresa de mail trei prenume cumva? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))))))))) hai ca am ras cu lacrimi, crede-ma. dupa cat se pare Iulian e nume de vanator virtual.
      eu am facut greseala sa raspund la primul pentru ca imi lasase mesaj pe Coltul de joaca, celalalt blog, si vorbea de un proiect de colaborare. (iar eu, in prostia mea am crezut ca e pe specificul blogului :)), ma gandeam ca e dascal) dar ala nu mi-a vorbit de sentimente, iubiri si suflete :)), ori nu i-am dat eu timp :)) dar, da, avea 3 nume in email, unul ar fi putut fi nume de familie, eu am avut colega cu numele asta. hmm! poate ar trebui sa ii dam in vileag pe smecherii astia.

      Ștergere
    2. Mai pui tu formularul ala de contatc? :D :)) sa vedem daca e acelasi Iulian...cele 3 nume erau despartite de bara jos (_)...in fine. Amuzant. :))

      Ștergere
    3. Nu mai pun veci formular de contact :))) hai s-o zicem pe direct, erau radu si razvan celelalte doua ?:))

      Ștergere
    4. mda...exact :)) tie nu ti-a facut complimente pentru ochi si poezii? :))) pe mine ma "coplesea" cu complimente =))

      Ștergere
    5. :))))))))))) nu ca eu l-am luat din scurt sa imi zica ce proiect si cand a dat-o la scaldat ca stai sa ne cunoastem mai bine si apoi ... i-am spus scurt ca nu sunt interesata. si s-a crizat. a facut o criza de isterie, si-a scos coltii si l-am blocat frumusel ca nu imi pierd timpul cu idiotii :))) daca o mai fi scris ... problema lui. ador cand poti bloca idioti :))

      Ștergere
    6. aaaa, sta cam prost cu nervii...in felul acesta nu va agata pe nimeni online :)) mie a incetat sa-mi mai scrie mesaje dupa mesaje. il intrebasem de unde-mi stie ochii si i-a sarit tandara :)) this is the life...acuma nu cred ca mai e intreg.

      Ștergere
    7. Saracul idiot! :))) iti dai seama ce frustrat e? ce lipsit e in viata de zi cu zi daca se preteaza la agatzari pe net. Doamne, cat sunt de jalnici! Patetici. Vad ca tu l-ai suportat ceva timp :))) eu dupa 3 mesaje l-am blocat :))))

      Ștergere
    8. Saracul idiot, iti dai seama cate tzepe o fi luat? :))))))))

      Ștergere