vineri, 19 aprilie 2013

Te iubesc cu ochii vineți


Avea mama o colegă de serviciu (se întâmpla pe timpul lui Ceașcă) care era mai tot timpul plină de vânătăi, rezultat al “atenției” deosebite pe care o primea din partea soțului. Și mai șocant era faptul că după ce o bătea, o obliga să se îmbrace frumos, să îl ia de cot și ieșeau la plimbare, ca și cum ar fi fost cel mai fericit cuplu de pe planetă. Culmea, el mititel și slab, ea grasă și frumoasă, de două ori cât el. Mic și-al dracu' cum se zice. Toți vecinii știau ce bătăi mânca individa. Poliția la fel. Soacra, mama idiotului, primea și ea încercând să-i țină parte noră-sii. Și așa  a dus-o femeia ani la rândul … până într-o zi!
sursa foto
Era într-o duminică, nu’ș ce sărbătoare. Și îl apucă iar pe soț cheful de practicat sportul lui preferat: bătutul nevestei. Maică-sa țipa într-una “Las-o, mă, că o omori! Las-o, mă, că o omori!” Încerca și nevasta cu vorba bună, o dată, de două … de nouă, dar, ca de obicei, nu avea cu cine. Într-un moment de nebunie, smulge femeia un tablou de pe perete și i-l face idiotului guler, îi pune rama de gât. Bărbat-su s-a oprit buicmac. Clar nu-i venea să credă că ripostează nevasta după atâția ani. Nu i-a dat femeia timp să se dezmeticească și i-a mai pus vreo două gulere după care a fugit în curte. Domnul soț, dezmeticindu-se începe să urle **tuți, te omor etc. etc.” și iese după ea în curte. Dar surpriză, femeia nu mai fuge pe la vecini, ca de obicei. Pune mâna pe-un par și se întoarse la el. Și dă-i, și dă-i. Acu’ soacră-sa schimbase placa, unde până atunci striga la fiu-său “Las-o, mă, că o omori!”, acum striga la noră-sa. “Lasă-l, fată, că-l omori!”. Și l-a cocoșat nevasta până s-a răcorit de ani întregi de bătaie. I-a spus clar că dacă, o dată, o mai lovește, îl omoară.
Curajosul, ce-a făcut? S-a dus să se plângă la vecini, a chemat poliția, că l-a bătut nevasta. Nu l-a crezut nici dracul, clar. Toți știau că e invers. Și-a arătat vânătăile, nimic. A venit poliția acasă să îi ia declarație nevestei. Și polițaiul râzând: “Doamna, e adevărat că l-ați bătut cu parul etc. etc.”
Nevasta:“Cum să-l bat domule, eu? Eu sunt femeie să bat bărbații? Doar știți că de ani de zile mă pisează că pe șarpe”.
Concluzia: nu a primit drăguțul de el numai bătaie și orgoliu rănit ci și amendă de la poliție pentru … cum s-o fi chemând … când chemi poliția pentru nimic.
Din cate știu, până a ieșit mama la pensie, respectivul nu i-a mai dat o palma nevestei.
Și mă gândesc eu așa, în prostia mea, dacă femeile ar fi mai curajoase, poate nu ar mai lua atâta bătaie. E adevărat că nu poți compara forța unei femei cu a unui bărbat, și că nici nu e o soluție să ne batem ca chiorii, dar nici să stai ca lemnul când dobitocul îți cară cu nemiluita și să continui la nesfârșit în speranța că se va schimba … nu e nicidecum o soluție.
Nu cred că o relație în care s-a dat o palmă merită continuată. Dacă poți, dă-i înapoi dublu, ca să simtă și el cum e, și lasă-l. Dacă a dat-o pe prima, o va da și pe a doua că doar începutul e mai greu, nu? 

18 comentarii:

  1. Asta e din aia, rasu' plansu' :)) E amuzant, dar si trista realitate in acelasi timp.Nu stiu cum as rezista unei astfel de casnicii. Adica, inainte poate fi printul mult visat al oricarei fete, si dupa cativa ani de casnicie se schimba intr-o bestie...desi sa stii ca am mai citit de cazuri in care barbatul a luat bataie de la femeie :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Iarta-ma, nu generalizez, insa ai descris situatia de mai sus cu atata talent incat jur ca am ras. Caraghiosul s-a invatat minte. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cam asta a fost si ideea initiala, asa ca nu te simti rau. si eu am ras cu lacrimi cand imi povestea mama.

      Ștergere
  3. :))) ma intreb ce o fi facut in baie 4 ore...

    RăspundețiȘtergere
  4. A cugetat! :))
    Neah, a tot dat să iasă dar nimerea cu nasul în prăjină. Iar ea a fost extrem de convingătoare. L-a lămurit că nu glumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce-mi place de femeie! bine a facut! apai pana cand!

    RăspundețiȘtergere
  6. hahahaha... știu că poate nu e comic... dar eu m-am prăpădit aici de râs!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte haioasa povestirea ta, chiar m-a amuzat. Din pacate e o situatie foarte trista in care multe femei se complac pentru ca sunt slabe sau "de dragul copiilor". Mama a fost varianta 2 ani in sir si n-a facut bine nimanui, nici ei si nici copiilor.
    Da, asta cu ripostatul este o idee buna. Daca exista posibilitatea pentru ca in majoritatea cazurilor barbatul e mai puternic. Mult mai puternic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, ai dreptate. Multe femei trauesc cosmarul asta. Motivele pentru care o fac sun multe si diversificate. Cel "de dragul copiilor" e idiot, pentru ca sunt convinsa ca le-ar fi mult mai bine copiilor fara nebun. Dar sunt multe cele care nu au cui sa ceara ajutor, nu au unde sa plece, nu au un loc de munca etc. Adica nu au cum sa isi castige independenta, ori le e rusine, ori nu stiu ce pot sa faca intr-o astfel de situatie. Si atunci stau ...si inghit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Of, am scris un comentariu de jumate de pagină şi a zburat când am dat să mă loghez, aşa că scriu din nou, mai scurt de data asta.

    Femeia a fost pur şi simplu norocoasă. De obicei indivizii de genul ăsta îşi bat nevestele din diverse motive: că n-a vrut să bea apă, că nu i-a pus pantalonii la uscat cu faţa spre est, că din vina ei n-a plouat de Crăciun şi multe alte situaţii pline de miez asemeni celor enumerate. În cazul povestit de tine cred că era vorba de o frustrare a omului, şi cel mai eficient mod de a-şi demonstra că e bărbat era acela de a-şi altoi nevasta. Are sens, mai ales dacă luăm în considerare diferenţa dintre ei: el mic şi slab, ea grasă şi frumoasă.

    Dobitocii de genul ăsta au probleme psihice, asta e clar. În realitate aşa au crescut. Aşa au fost educaţi: femeia trebuie iubită doar în somn, in rest trebuie altoită în avans, că nu se ştie niciodată. Iar femeile sunt victime. Ambii sunt dependenţi unul de celălalt. Ştiu că pare ciudat, dar are logică. Aşa se explică de ce nu toate femeile acceptă un astfel de comportament de la partenerii lor. Iar cele care se despart de un astfel de individ, reuşesc cu succes să dea tot de un nemernic.

    Nu întotdeauna e vorba despre curajul de a riposte (mai bine spus, lipsa curajului), uneori şi părinţii sunt de vină: “taci şi tu în faţa lui, că e bărbat, ştie el ce ştie. Femeia trebuie să fie supusă bărbatului şi să stea lângă omul ei, să nu plece, că face familia de râs”. Asta mă termină! Eu când aud de situaţii de genul ăsta, mor de ciudă. Aş strânge de gât părinţii care manipulează fetele şi le obligă să stea lângă un măgar, doar pentru că aşa li se pare lor că totul e în regulă şi nu sunt bârfiţi de unii sau alţii.

    Ah, şi mai sunt cele care stau lângă astfel de ciobani pentru că... sunt buni la pat. Asta am auzit-o curând la de la o colegă (vorbea de sora ei). Mi-a picat faţa la propriu. Ce mai poţi spune când auzi aşa o minunăţie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu le-am bagat de seama, daca or fi fost. Eu pricep ca astfel de chestii se intampla din viteza. ma iau pe mine drept model :))mie mi-a fost foame, vad, si am mancat cu spor litere :))

      Ștergere
  10. :) si-a luat revansa Google pentru ca a pierdut primul comentariu, mi l-a trimis pe asta de doua ori :)))... legea compensatiei, cica.
    perfect adevarat ce spui. chestia cu "rade lumea" e general valabila. orice ai face ... "vezi ca rade lumea" ca si cum "lumea" nu ar rade indiferent ce ai face. "lumea" rade din orice, pentru ca asta e ocupatia ei de baza ... de fapt, unica ocupatie. exact cum spuneam eu intr-un comentariu mai sus, cand nu au pe cine sa se bazeze pentru ajutor, caci si familia, care ar trebui sa ii fie alaturi, vine cu chestii de genul: "rade lumea" si “taci şi tu în faţa lui, că e bărbat, ştie el ce ştie..." motive sunt multe: lipsa de informare, teama de necunoscut, lipsa unui venit propriu, caci trebuie sa recunoastem, banul iti da independenta.
    problema e ca multi sunt matze blande pana se insoara, dupa aia li se pare ca nevasta a devenit proprietatea lui, asa ca isi poate permite orice. multi afara sunt ingeri, iar in casa demoni, de nici n-ai zice ca ala e in stare sa omoare o musca. nu, prefacatoria nu e doar apanajul femeilor ... ca si barfa, de altfel. ei barfesc si se prefac la fel ca oricare femeie.
    dar de aici si pana la cazul de care ziceai tu, ca sta cu el ca e bun la pat!!!! ... sa ma bata cucii!!! astea isi merita soarta. atunci stai dracului acolo si ia la pumni in gura pana ti s-or face creierii pulbere.
    ziceai mai sus ca "reuşesc cu succes să dea tot de un nemernic." :)))) pai, mama draga, asti-s ca ciupercile :))) aia buni sunt pe cale de disparitie si ar trebui declarati monumente ale naturii :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toţi sunt mâţe blânde până la însurătoare. Există semne care sunt trecute cu vederea, pentru că unele preferă să se mintă singure decât să deschidă ochii şi să înfrunte realitatea. Dar există sigur semne. Nici un om nu se poate preface prea mult timp, aşa că "actorii" îşi dau în petec în diverse rânduri, dar păcatele le sunt trecute cu vederea, pentru că... pentru că.
      Iar cei care sunt "artişti" în societate şi demoni acasă... iarăşi, un ochi experimentat îşi va da seama imediat ce tip de personaj are în faţă. Vorbesc din experienţă, iar eu nu sunt expertă în "cititul" oamenilor, şi de obicei îmi dau seama când am în faţă un astfel de specimen.
      O astfel de trăsătură e specifică abuzatorilor - numai lapte şi miere în lume, iar acasă hidoşenie. Aşa că, atunci când întâlnesc aşa ceva devin atentă la felul în care se comportă cu partenera. Şi crede-mă, atunci când au impresia că nu sunt observaţi de nimeni, oamenii ăştia se schimbă total.

      Ștergere
    2. Ai perfecta dreptate, insa sa nu uitam ca din afara lucrurile se vad mult mai bine decat cand suntem direct implicati. si sa nu uitam si ca dragostea e intr-adevar oarba si abia cand te trezesti vezi crunta realitate, ca nu poti sa fii perfect obiectiv cand esti direct implicat. treci mult mai usor cu vederea greselile celor dragi, decat pe ale altora.
      eu nu stiu cum e sa iei bataie de la consort(din fericire). mi-ar placea sa cred ca i-as crapa capul si m-as duce invartindu-ma. dar stiu cum e sa fii proasta de indragostita, incat sa vezi realitatea altfel, mult mai roz, iar lucrurile sa ti se para fantastic de simple, desi nu sunt.

      Ștergere
  11. :-) Curajoasa femeia :-))) Pacat ca nu s-a gandit sa-l incaiere de cand a luat prima bataie!!!
    Si eu cred ca in momentul in care ti-a dat prima palma, vor urma si altele...Insa din pacate, foarte putine realizeaza lucrul asta... Oricum, astazi s-au mai schimat lucrurile, insa in trecut, mamele si bunicile noastre nu ar fi luat in calcul variante unui divort, nici in ruptul capului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erai ... repudiata social daca divortai. plus ca nu dadea bine in ochii partidului etc.etc. gura
      Nici acum nu s-a schimbat suficient. inca exista mentalitatea aia idioata : "... aaa, asta-i divortata" sau "pe aia a lasat-o barbatu'" si altele de genul.

      Ștergere