luni, 6 mai 2013

Dragoste la prima vedere / Cine ar fi crezut? ...


„Sigur că există și dragoste la prima vedere, dar e întotdeauna bine să mai aruncăm și o a doua privire.” (a zis .... cineva)

Perfect adevărat!
Nu știu dacă ați trecut prin experiența asta. Eu am bifat-o și pe asta la capitolul ”De făcut în viață”. ... nu că aș fi avut de ales.
Eram eu mare călătoare în vremea respectivă (a se citi navetistă). Și mă tot călătoream eu zilnic de acasă la muncă și de la muncă, acasă, niște zeci de kilometri dus-întors. Pe traseu, ca pe traseu, cunoști tot felul de neamuri, mai mult sau mai puțin proaste, puțini oameni de soi, mulți închipuiți, mulți de vorbe mari, care când erau inspectorași pârliți, erau de o amabilitate ieșită din comun, când s-or ajuns directori și generali, clar că au uitat că îți făceau capul mare în fiecare săptămână și îți promiteau ajutor. … așa, pe principiul sănătos: ”Să uităm de unde am plecat!”
sursa foto
Dar să revenim la oile noastre. Cum ziceam, cunoști tot felul de personaje. Și într-o zi cu soare, urc eu plictisită în autocar și … Sorpresa, Sorpresa, acolo era un el. Frumos, dat naiba. Fără exagerare. Până la ora actuală cred că e unul din Top 3 cei mai frumoși bărbați pe care i-am văzut în viața mea. Da, să ne înțelegem clar. Frumos! Iar eu cu gura căscată cât o șură și cu mintea-n ceață mă tot întrebam ce naiba caută bunătatea aia rătăcită pe cărările prăfuite ale patriei, că făcea notă discordantă cu peisajul. Când s-a uitat la mine am avut certitudinea că un roi de fluturi se rătăcise în stomac la mine. A fost pentru prima dată în viată când am simțit efectiv că îmi tremură genunchii (… și nu era de teamă). Am simțit că mă ia și cu cald și cu frig. Frumos răăăăăăău de tot!
Dar pe principiul idiot, dar perfect adevărat, al Legii lui Murphy:
”Dacă pare a fi prea bine ca să fie adevărat, atunci chiar așa e.”
trebuia să aibă un defect. Nu, defectul nu era pe inelarul de la mâna stângă. Cu timpul am început să ne și conversăm, clar. Doar eram colegi ”de suferință”. ´Poi … acilea a fost buba. Când s-a acomodat omul, … au început să zboare și porumbeii din gura lui. Și nu așa, unul, doi ... Stoluri! Mi-au stat genunchii din tremurat, fără probleme, fluturii s-au făcut nevăzuți, și nici nu mai rămâneam prosternată și cu gura căscată ca vițica la poarta nouă. Căzuse zeul de pe soclu. În afară de faptul că l-am găsit în continuare frumos foc, nu mi l-am mai dorit pe aproape. … poate numai cu un plasture pe gură. 
Dragostea o fi oarbă, dar surdă, cu siguranță, nu e.

11 comentarii:

  1. Bravo doamna! :)) Sa dai importanta la lucruri din astea... marunte... cand omul era frumos precum un luceafar? =)) Ce conta ca nu "stie sa vorbeste", facea copii superbi :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))) conta ca pe afara-i vopsit gardul, nu? ce era inauntru ... Dumnezeu cu mila.
      Lasam barbatii sa aiba intaietate la capitolul asta. Ei le vor in primul rand frumoase :D

      Ștergere
  2. Urâte de tot sunt dezamăgirile de genul ăsta, Tina, te marchează profund şi te fac să fii mult mai precaut chiar şi atunci când vine vorba de necontrolabilele sentimente.
    Da, am trecut şi eu printr-o astfel de experientă. O dragoste la prima vedere unică, consumată, scurt, intens, plină de voluptate, pasiune... . Au fost puţin peste doua luni în care mă simteam în al nouălea cer! A fost ceva atât de frumos ce n-am mai trăit nici înainte, nici după. Din nefericire pentru mine, băiatul a murit, aproape de casa mea... M-a învăluit groaza, disperarea, neputinţa, învinovătirea... . M-am îmbolnăvit de durere şi tristeţe. Treptat mi-am revenit,... m-am consolat. S-a scurs ceva timp de atunci, durerea încă persistă tacit! M-a marcat profund, apoi a urmat perioada de teamă, reţinere,... însă teama s-a impregnat adânc şi persistă.
    Uneori viaţa asta e tare nedreaptă...

    O zi superbă îţi doresc, Tina! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare nespus de rau ca ai trecut printr-o astfel de tragedie. E ceva care te marcheaza pe viata, sunt cobvinsa. Da, de multe ori viata e cumplit de nedreapta. O zi frumoasa si tie, Stefania. >:D<

      Ștergere
  3. Mai intai ma leg de comentariul tau, daca imi permiti. Ei nu le vor in primul rand frumoase, ca au invatat ca frumusetea trece sau se intretine cu muuuuuuulti bani. Ei le vor in primul rand bogate. :D
    Dupa care gandul imi zboara la ce-o fi facut junele in viitor. De educat nu s-a mai educat, nu il vad apt. Cred ca, asa idiot cum era, s-a insurat si i-a facut nevestei, nu la fel de "bebelou" ca el, o viata de cosmar, ca nu stia biata din ce asternut sa-l mai recupereze pe frumusel. :))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La prima parte nu prea stiu cum sta treaba :D, dar cred ca aia cu bani inca le vor frumoase. Aia mai parlitzi le vor cu buzunarele pline :D.
      Referitor la viitorul junelui, ai ghicit perfect pe unde isi petrecea timpul :)))) prin paturile cui apuca, ca m-am mai intalnit cu el si m-a pus la curent =))) Nu i-am cunoscut nevasta, deci nu pot sa ma pronuntz daca i-a fost sau nu cosmar, si nici "bebelourile" =)))) ca a avut 2,...dar macar or fi semanat cu el si au iesit bebelouri frumoase :))))

      Ștergere
  4. Te-ai lecuit? :)) Eu nu stiu sa fi trecut prin dragoste la prima vedere, poate doar la a cincea sau a sasea vedere. :))).

    RăspundețiȘtergere
  5. @BlueIris
    Ca asa sunt eu desteapta ... ca noaptea, uneori, in loc sa apas butonul de publica comentariul l-am apasat pe ala de sterge ... si s-a dus de suflet. Astia nu au cos de gunoi sa recuperez :( scuze.
    Il plantez mai jos in copy/paste din e-mail:

    :) Frumos povestit!
    Păcat că astfel de tipi sunt cel mai ades campioni la scos broaşte pe gură!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi s-a intamplat si mie odata,prin studentie, in metrou.Era un tip pe scaunul din fata mea,mi-l amintesc si azi,desi au trecut vreo 15 ani macar.Nu-mi puteam lua ochii de la el,asa cum zici ,frumos de pica :D Nu stiu cum era la a doua vedere,dar citea o carte ,desi se uita si el la mine printre randuri :D
    Mult timp m-am gandit la el pe urma,hehe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Poate e mai bine ca nu a deschis gura. Macar ai ramas cu o imagine frumoasa. ...sau poate nu a fost mai bine. cine stie ...

      Ștergere