sâmbătă, 29 iunie 2013

Cu fasolea la control

De ceva timp am niște gingii sensibiloase rău. Dentistul mi-a recomandat o apă de gură. Ok, bună, rezolva problema ... pentru un timp. Apoi reveneam la aceleași oi. Când i-am spus că problema revine ... ori s-a făcut că-i surd, deși i-am repetat de câteva ori, că neprimind răspuns, m-am gândit că nu a auzit, dar mi-am răcit gura de pomană, tot n-am obținut nimic. Dar nu mi-am ieșit din pepeni, pentru că e cel mai educat medic pe care îl cunosc, nici nu mă sperie, că și așa mi-s dragi dentiștii ca sarea-n ochi ... și mai are și niște ochi frumoși rău, de pot să stau cu gura căscată în voie, că mai uit de frică :))
sursa foto
O prietenă, care lucrează în domeniu, mi-a recomandat un tratament care a dat rezultate notabile. Toate bune și frumoase, rezultatele se simt ... și se văd. Care-i problema? Periajul. Defilând eu pe net în studiu de caz, cum să îmi întrețin colții și gingiile mai bine, m-am tot izbit de aceeași problemă:
”Periajul se face cu o periuță moale care să nu rănească gingia”
Măi, mânca-v-ar tata, eu știu că e indicat și am și experimentat, dar n-am rezistat nici o săptămână cu periuța aia moale a voastră, călduros recomandată. E adevărat că mă gâdila bine pe gingii, dar dinții îi simțeam în permanență nespălați, plini de jeg. Simțeam cum se depozita jegul straturi, straturi și nu am mai rezistat, am trecut la peria mea de sârmă. Mi-oi mai răni eu și gingiile, dar măcar pot să dorm liniștită, nu stau să defilez cu limba pe dinți în permanență, doar, doar oi scăpa de senzația aia de nespălat.
Ca și cu pasta de dinți Sensodyne. O fi ea pentru dinți sensibili, dar cred că nu deranjează dintele, pentru simplul motiv că nici nu îl spală. Și în combinație cu periuța de dinți moale ... e bombă ecologică. Eu zic că nici nu ar mai merita efortul să ne spălam pe dinți și să cheltuim banii pe periuța moale și pasta de dinți Sensodyne, pentru că oricum dinții rămân nespălați. 
Dragilor producători ale celor două mai sus menționate, eu, client cu gingii și dinți sensibili, vă recomand călduros să vi le băgați undeva și să nu mai prostiți prostimea.

13 comentarii:

  1. Exista periutele Colgate medium care sunt bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. 'neata!
    Ai încercat cu ceai de musetel? Am avut acum cativa ani o asa problema, dar mie mi-a recomandat atunci periuta electrica si bine înteles Sensodyne. Din cand în cand un pic de bicarbonat pe pasta de dinti face minuni, nu numai îi albeste! :))
    Weekend minunat Tina! pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru că trăiesc cu un dentist îţi spun cinstit că ai dreptate. Nu cu ce te speli contează, şi nici periuţa moale nu e de folos la casa omului. Singurică ai realizat, că reclama foloseşte doar unora- la buzunar. Cât despre sângerarea ta, mare lucru nu-ţi voi spune, că vine vreunul super calificat şi mă combate. Aşa că treci la periat cum zici. E de bine! O fi şi sângerarea aia bună de ceva. Mi-ai smuls un zâmbet! O zi bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)Ma bucur tare cand revolta mea serveste unui scop bun: descretirea fruntilor :).
      Exact. Prefer un pic de sange, din cand in cand, dar ma simt bine cu dintii mei :)).
      Apropo, aici poti sa zici ce vrei ca nu am cititori din aia super sensibili care stau cu critica la brau, doar, doar prind pe careva sa-i crape capul :)). E bine cand ne mai informam si noi direct de la surse. Ce face fiecare, dupa aia, e treaba lui.
      Merci de vizita, o zi frumoasa.

      Ștergere
  4. :))))) Iar m-ai facut sa rad aici de una singura, citind. Supararea ta e foarte vizibila. Ai un umor nebun cand te enerveaza ceva! Imi place si dintosul din imagine, e bestial.
    Periile se recomanda sa fie moi doar cand problemele cu gingia nu permit folosirea periilor medii. Daca ai o gingie suparata si vii cu o perie medie sau dura, face gingia isterii. In plus, periuta moale trebuie schimbata zilnic, cred, fiindca perii aia se revolta, intra in greva si nu mai lucreaza nimic. Ai observat ca perii se strofoaca, parca ar fi pusi pe bigudiuri. Deci peria uzuala medie e cea mai utila.
    Dintre pastele de dinti, din cele incercate de mine, AquaFresh e horror. Blend-A-Med cam la fel. Colgate Sensitive mai degraba aduna depozite pe dinti decat sa ii curete. Sensodine nu spala. Cu ce mai ramanem asadar? Cu Parodontax (are gust ciudat, usor sarat, dar spala), cu Signal White si cu Colgate Total. Sau, daca avem cunostinte in SUA, e foarte OK si Crest. In sensul ca lasa dintii curati. Punct. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi, hai sa iti spun ceva, sa mori si mai tare de ras :))) (eu deja am ras cu hohote). Toti ii dati in sus si-n jos cu periutele medii :))). Habar nu aveam ca sunt pe categorii. Eu cand ma duc sa imi cumpar o periuta de dinti nu ma uit niciodata ce scrie pe ambalaj, ce marca, ce categorie etc. Eu ma uit la peri si la forma capatului cu peri. Daca ma multumeste, incerc duritatea perilor prin aambalaj. Nu pot sa explic cat de dur trebuie sa fie ca sa am certitudinea ca e cum trebuie, ... dar degetul meu stie totdeauna, din instinct :)) Apoi imi aleg o culoare din modelul potrivit. Si gata! Destu' meu nu m-a inselat niciodata :)) cumpar exact ce imi trebuie :))
      Apropo de pastele de dinti...le-am experimentat pe toate cele cunoscute, plus un maldar de la farmacie, straine si foarte scumpe... stii tu povestea. Acum am incercat ColgateSensitive Multiprotection care ... sa stii ca spala bine si nici problema nu a mai revenit ... cred ca peria mea de sarma spala bine :)). Dar ieri cand am fost sa mai cumpar pasta de dinti ca mi se terminase, am uitata cum se chema (Multiprotection) si am venit acasa cu Withening. Tubul la fel, denumirea la fel ... mai putin finalul :)), creierul... cu sorcova. Abia acasa cand am vazut tubul vechi am vazut inteligenta :) sa speram ca e ok si asta. De spalat spala fest, ca am probat-o.
      Hai ca am mai scris o postare :)))

      Ștergere
    2. Whitening, nu Withening. scuze. azi am ceva cu engleza :)))

      Ștergere
    3. Si eu ii cer scuze domnului Sensodyne ca l-am botezat "Sensodine". Cred ca ma gandeam la dinozauri. Sau la Odine. :))
      Este o vorba conform careia omul cat traieste invata. Tu ai aflat de clasificarea periilor de dinti (esentiala insa perfect inutila, dupa cum se vede), eu am aflat de curand ca toate cucoanele de la care am luat pana acum fond de ten sunt perfect idioate, deci... Sa nu disperam. Cine stie despre ce mai invatam maine... ? :))

      Ștergere
    4. :)) Lasa ca si eu l-am corectat dupa ce l-am vazut prin comentarii scris diferit si am fost sa vad cum e.
      :))Mergem pe principiul: Nu dispera, ca pan' la fund e tot asa

      Ștergere
  5. Adica voi va distrati aici fara mine? :)))
    Copiez acum dintr-o postare a lui Erys (canapeaua fara arcuri)
    "vrei să ştii că nodul ţine? - prinde-l în dinţi şi muşcă bine."

    Ce zici? :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Musti bine daca n-ai dinti scartzari. Daca or fi ca ai mei ... musti mai cu grija :)))... si nu mai tine :))

      Ștergere
  6. Numa in reclame ne sperie ca gingiile insangerate isi pierd dintii :))) mi-au mai sangerat si mie, si dintii tot in gura imi sunt...sunt mai slabuti ei dar daca nu-i curat bine tot ii pierd, se cariaza. Noua mea manie e sa ma spal pe dinti dupa aproape orice masa, ba mai folosesc si ata dentara. E chiar utila, important e sa nu bruschezi prea tare. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai stii ca reclama e sufletul comertului. Ei cum sa-si vanda toate aiurelile daca nu ne sperie pe noi? :))

      Ștergere