vineri, 16 august 2013

Dumnezeu cu mila ...


A trebuit să umblu pe la Fisc cu niște probleme. M-au secat! M-au stors ca pe lămâie. M-am simțit exact ca în bancul cu Noe. Adică m-am lăsat păgubașă și mi-am zis … ”Cum o vrea Ăl de sus!”
Pentru cine nu știe bancul …
Vine Dumnezeu la Noe și-i zice:
 - Noe, Pământul s-a umplut de răutate și oamenii M-au uitat. Vreau să construiești o nouă Arcă, pentru că Potopul va veni iar. Să iei din fiecare specie câte un exemplar mascul și femelă. Ai la dispoziție 6 luni de zile!
După 6 luni se uită Dumnezeu pe Pământ și-l vede pe Noe plângând în grădină.
 - Noe, sunt pe cale să încep Potopul, unde-i Arca ?
sursa foto
 - Iartă-mă, Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat între timp. Am nevoie de autorizație de construcție. Mă tot cert cu un inspector, pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat în judecată pentru că am încălcat planul de urbanism construind Arca în grădina mea și astfel am încălcat normele de înălțime. Apoi compania de electricitate a cerut să pun ipotecă pe Arca în vederea acoperirii costurilor de transport ți de mutare a liniilor de înaltă tensiune ce trebuie date la o parte pentru ca arca să fie lansată la apă. Degeaba le-am spus eu ca va veni marea la mine, că nu m-au crezut. Sa fac rost de lemn, a fost o alta problema. Este interzis să tai lemn din pădurile învecinate deoarece acolo trăiește bufnița cu pete care-i o specie protejată. Am încercat să-i conving pe ecologiști că tai lemnul tocmai pentru a salva bufnița, dar nici n-au vrut să stea de vorbă cu mine. Când am început să adun animalele, am fost dat în judecată de un grup de activiști pentru protecția animalelor. Ei susțineau că țin animale sălbatice sechestrate împotriva voinței lor și au susținut că să pun atâtea animale într-un spațiu atât de mic, înseamnă cruzime asupra lor. Apoi Ministerul Mediului, a spus că nu am voie să construiesc Arca până când reprezentanții lor nu fac un studiu de mediu și implicațiile pe care Potopul Tău le poate avea asupra mediului. Încă am un proces în derulare cu Ministerul Muncii, deoarece încă nu m-am hotărât câte minorități etnice să angajez pe șantier, iar Blocul Sindical nu mă lasă să-mi folosesc la construcție copiii mei deoarece nu fac parte din Sindicat și nu au certificare ISCIR pentru construcția de Arce. Ca să fie totul și mai rău, Fiscul, mi-a confiscat toate posesiile deoarece susțin ei că vreau să părăsesc țara cu specii de animale pe cale de dispariție. Deci, Doamne, Iartă-mă, dar îmi trebuie pe puțin 10 ani ca să fac tot ce mi-ai zis.
Dintr-o dată cerul se lumină, norii dispărură, iar soarele din nou apăru strălucitor pe cer.
 - Doamne, să înțeleg că nu ne mai distrugi lumea ?
 - Nu Noe, se pare că mi-a luat-o guvernul înainte..

13 comentarii:

  1. Genială! Nici nu merită să stric vreo vorbă de aici cu vreuna de-a mea. Perfectă. Absolut perfectă. Plus că nu o ştiam. Ţi-o distribui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))Si eu care ma gandeam ca toata lumea o sa ofteze plictisita pentru ca e veche.

      Ștergere
  2. Poate, aşa cum zici, e vechi bancul, (eu nu l-am mai auzit), dar este de actualitate... Aşadar, ultima speranţă: "Ăl de sus cu mila..." :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maiiii, bag de seama ca a fost in circuit inchis povestea cu Noe :))
      Da, ultima speranta: "Nu dispera, ca pan'la fund e tot asa!" :))

      Ștergere
  3. Maică, asta e de lux! Dar o să ne pice nouă fisa la un moment dat, și o să vedem că toată hârțogăreala asta n-o să facă nici cât o ceapă degerată...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandele, eu cred ca noua ne-a picat deja fisa, numai ca berbecii astia care ar trebui sa taie din hartii nu dau nici un semn de intelegere.

      Ștergere
  4. Bun bancul, l-am citit acum la masă, în gaşcă, şi ne-am amuzat teribil!
    Nu ne mai salvează nimeni, nu are nici timp, nici chef!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna asta :)) Nici macar nu mai avem nevoie de furia naturii sau alui Dumnezeu pentru a ne disstruge, suntem oricum setati pe auto-distrugere... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai că mi-ai înseninat seara, nu ca ar fi fost ea prea înnourată. :)) Clar, Noe trăieşte în România! Ghinionul sau norocul nostru. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nu mi-am inchipuit nici macar o secunda ca exita cineva care nu stie povestea asta. Uite cate surprize am. Saracul Noe, cred ca nu mai traia cat a trait daca ar fi facut-o in Romania :)

      Ștergere
  7. :)))) asta da, numai in Romania poate fi. Tare de tot!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ioi, mi-am amintit de cand umblam eu pe la fisc si pe la finante..., ce vremuri tulburi...

    RăspundețiȘtergere