marți, 29 ianuarie 2013

Provocare de week-end - concluzii

Am reușit! yep! Am gătit la greu, am făcut și desert, am mâncat la aceeași masă pe care se lăfăiau bunătățiuri de i-ar fi plouat în gură până și unuia ghiftuit la maxim ... și m-am abținut. Mi-a fost un pic poftă când mi-a dat peste nas mirosul de ruladă de carne și de ciocolată cu căpșuni, dar nu într-atât încât să nu mă pot abține. Mi-s tare mândră de mine :)). Mi-am dat seama că chiar am voință. Mai greu e să îmi propun. 
sursa foto
Cu ocazia asta am observat ceva. Oamenii în loc să te susțină într-o încercare de genul ăsta, din contră, te ispitesc să renunți. Adică le spui clar că ai de urmat un regim strict, iar ei îți tot vâră sub nas chestii care le-ai spus că nu poți să le mănânci sau vin cu placa: ”Ia din asta că nu îngrașă” sau ”Carnea asta nu are grăsime”. Păi nu o avea, dar e de porc și eu nu pot mânca, iar pe deasupra e gătită cu ulei. Sau: ”Gustă un pic din prăjitura asta că nu te îngrași dacă guști doar.”
Se pare că nu e suficient de clar cât de important e pentru mine și că îmi e destul de dificil, totuși, și că e posibil ca dacă gust să nu mă pot opri numai la gustat. Pentru că sunt o pofticioasă, ăsta e adevărul. Și mi-e greu.
Sau chestii de genul: ”Aaaaa, nu o să reușești.” sau ”Noooo, e prea greu.”
Măi, fraților, să mă bată cucii dacă vă pricep. Știu că țineți la mine și că nu o faceți din rea voință pentru că sunteți ai mei și vă cunosc, dar nu așa se ajută un om când are un război de dus. Se sprijină, se susține moral, chiar dacă voi nu îl credeți în stare. :) Norocul meu e că pe mine nu mă demoralizează atitudini de genul ăsta, ci, din contră, mă ambiționează la maxim. Așa am făcut câteva lucruri foarte importante în viața mea. S-a găsit careva să îmi spună de vreo două-trei ori că nu pot. Și căpoasa de mine a trebuit să arate că, de fapt, poate. Bine, reușesc și pentru că mă motivează extrem de mult ce îmi arată cântarul, dar și pentru că am agățat la vedere, blugii în care trebuie să intru :)).
Apropo,  am zis că vă țin la curent. Ei ziceau că se slăbește pe săptămână, în medie, 1kg. Eu am slăbit 700g săptămâna asta. Nu sunt deloc demoralizată că e mai puțin de 1kg, ba din contră. Deci, în total am slăbit 4,2 kg în două săptămâni. Și se vede.
Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa. Am încheiat subiectul diete. O să vă mai spun rezultatul final ... când o fi să fie, ori că m-am lăsat păgubașă, ori vă pun o poză cu mărimea 38 :).

13 comentarii:

  1. I am on a seafood diet. I see food and I eat it. :)) Oamenii sunt gelosi...multi incearca regimuri, diete dar putini se si pot tine de ele, asa ca de ce sa nu moara si capra vecinului? Multi sunt pe principiul "Mai bine sa crape ranza decat sa ramaie branza", deci mancam daca avem. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Taci, tu, ca poti. Poti chiar daca ti se spune ca e greu (sau poate tocmai de aia), poti sa rezisti tentatiei si daca ti se vara papa sub nas. Poti, da? Pentru ca esti mai tare decat o descurajare din partea cuiva, si mai tare decat o tentatie. Clar? Poti. Ai renuntat tu la fumat. Cum sa nu poti sa dai jos cateva amarate de kile? >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Cateva amarate de kile, zici? :))) Alea cateva "amarate" au fost vreo 10 :)), chiar 12, daca stau bine sa ma gandesc, pentru ca vreau sa ajung aschilambica rau :)). Dar alea doua nu sunt musai ... desi ce mi-e 10, ce mi-e 12, nu?. :) Cum 4 si jumate deja s-au dus, mai am 6-8 ...o nimica toata :)). Dar ce-a fost greu a trecut. Deja m-am obisnuit cu restrictiile si cu rutina. Chiar nu mi se mai pare asa o problema.
    Merci de incurajari. Draguta ca intotdeauna. >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo! Sunt mandra de tine! Hai ca mai ai putin.
      Ce bine te inteleg! Cei din jur intr-adevar au tendinta de a minimiza eforturile noastre. Ce conteaza o farama de ciocolata! Sau "lasa draga, ca nu te ingrasi din atata!".
      Dar o masa de asta e testul suprem. Daca ai trecut de ea si ai reusit, de acum incolo va fi floare la ureche.
      P.S. Eu inca nu m-am apucat! Scriu asta cu un baton de ciocolata cu alune langa mine.

      Ștergere
    2. :) Merci mult, Dana. da, cred ca ce a fost mai greu s-a faacut deja. inceputul. deja m-am obisnuit. continui sa salivez la vederea ciocolatei si inghetatei, dar stiu ca nu pot si trec mai departe.
      :) ciocolataa cu alune, zici? mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm deja salivez.

      Ștergere
  4. Felicitari, ca le meriti din plin! tine-o tot asa si nu te lasa pana nu ajungi la ultima etapa!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumesc de incurajari! nu ma las. cred ca o sa ajung unde vreau mai repede decat credeam, dupa cum vad ca evolueaza lucrurile. ceea ce nu face decat sa ma bucure. :))

      Ștergere
  5. Cand o verisoara de-a mea s-a casatorit acum 2 ani, sotul ei era obez, nu are importanta de ce l-a "luat " asa :))) ideea e ca acum a slabit omul 47 de kile (in 5 luni). Aici in Germ a urmat un regim drastic (culmea cica nu ii era foame) supravegheat de medic
    Acum ideea e sa se mentina

    Asa ca ia-o usurel, la cateva kg si sa fii consecventa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. culmea stii care e? ca nici mie nu imi e foame. poate si pentru faptul ca stiu ca oferta nu e prea variata :)). tocmai de asta am si ales regimul asta pentru ca nu ma face Miss peste noapte :))
      Apropo de verisoara ta, babele l-ar fi compatimit pe sot, ar fi zis:"Ia uite, maica, saracul baiat, ce voinic era si cum a ajuns. la mancat scorpia" :))))))))))

      Ștergere
    2. Da, tipul era obez bine....si dupa casatorie imediat a mai pus pe el vreo 10 kile, era disperata fata, iti dai seama :)))

      Ștergere
    3. wow! naspa rau. sa speram ca se mentine. desi va fi greu, clar. ma gandesc si la mine ca nu o sa imi fie usor cand o sa pot sa mananc iar orice. da' io-s chitita sa nu mai ajung unde am fost :))

      Ștergere
  6. Ma bag si eu ca musca-n zar. Exact asa of fi zicand rudele despre "saracul baiat". Era bine, rumen, gras, si uite ce a ajuns, saracul de el ! Ca i-au zis ele sa n-o ia pe aia !

    RăspundețiȘtergere