sâmbătă, 27 aprilie 2013

Fii atent ce-ți dorești ... că s-ar putea să se-mplinească


Dorințe, dorințe … toți avem dorințe, vise, așteptări. Luptăm, ne zbatem, alergăm mereu după câte un vis.
Sunt un om care și-a vânat visele, care nu a avut liniște până nu a încercat să obțină ce și-a dorit. Om care a mers pe principiul ”mai bine să regret că am făcut, decât să mă întreb toată viața cum ar fi fost dacă …”. Nu e cea mai bună decizie, o spun sincer. Pentru că nu totdeauna ”Cine nu riscă, nu câștigă”. De multe ori riști și pierzi. Uneori câștigi. Eu am câștigat, ori așa am avut senzația, dar câștigul nu e ceea ce, de fapt, îmi doream, sau nu e cum credeam eu că e. Și după atâta așteptare, luptă și privațiuni am avut un șoc. Nici cu capul în zid nu puteam să dau pentru că nu mai aveam vlagă. O consumasem toată alergând după ceea ce părea acum a fi fost o himeră. Și singura chestie care îmi bântuia mintea era: ”La ce bun? La ce bun tot efortul și toată așteptarea?” 
sursa foto
Știu cum e să îți dorești cu ardoare ceva și să lupți cu dinții pentru a avea, ca apoi să constați că, de fapt, a fost greșeala vieții tale. E greu să prevezi din start ce va fi, ori cum va fi. Îți faci doar o idee, de multe ori subiectivă, pentru că ești prea înfierbântat de alergătura după vis, esti prea exaltat la ideea că ești pe cale de a-l transforma în realitate, pentru a mai putea fi perfect lucid. Și cu cât dorința și așteptarea au fost mai mari, cu atât ți se învârtește creierul mai tare, iar omul lucid și rațional care erai e substituit de o aiurită cu capul în nori care nu ar vedea minusurile nici dacă i-ar fi lipite de nas. Pentru că lumea pare mai frumoasă când visele se împlinesc și pentru o clipă lași garda jos. Mare greșeală! Da, trebuie să riști, dacă vrei să câștigi. Nu tututror ne ”cade pară mălăiață în gura lui Nătăfleață”. Riscă, dar riscă în doze mici, ori mari dacă dorești, însă niciodată nu risca totul. Și nu uita că, de fapt, în lumea asta cenușie cel mai bun prieten îți ești tu însăți. Nu îți ignora instinctele, chiar dacă ți se pare o prostie ce-ți spune subconștientul și universul, nu ignora! De milenii ne-am ”domesticit”, ne-am civilizat, dar mai zace încă în noi sălbaticul ghidat de instincte, iar instinctele nu ne mint, dar ochii da, urechile asemenea.

22 de comentarii:

  1. Inainte de a pornii la drum, asigura-te ca sti exact ce iti doresti, altfel o sa ai parte de regrete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Mitran, inainte de a PORNI la drum, unii oameni isi fac un plan clar. eu mi-l fac. numai ca pe parcurs datele problemei se mai schimba si rezultatul nu mai e cel scontat

      Ștergere
  2. Nu prea stiu ce sa zic de data asta. Ai intru totul dreptate, insa e in firea omului sa procedeze fix cum zici. Ne lasam dominati de dorinta de a ne implini visul care, de altfel, e unul nobil si, cand acesta devine realitate, regretam amarnic pentru ca evaluasem cu cantarul nostru frumusetea implinirii, iar realitatea ne-a adus un rezultat cu minus in faţă... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori cred ca nu vad bine, serios. cred ca am momente in care sunt ... oarba, ori lumina nu bate bine si eu vad prost :))

      Ștergere
  3. Regula de baza este sa nu te gandesti la esecurile din trecut si sa nu-ti para rau de ce ai pierdut. Pentru ca esti ceea ce esti datorita alegerilor pe care le-ai facut. Daca stai sa cantaresti tot timpul ce sanse ai sau sa-ti consumi energia vanand o anumita realizare, treci prin viata fara sa mai vezi si ce e pe alaturi. Pur si simplu nu trebuie sa definesti viata ca pe o succesiune de victorii si esecuri. Sunt doar experiente pe care le traim in societate. si astea pot fi foarte palpitante!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tina e suparata? :( Nu vreau Tina suparata! Pot avea si o suta de esecuri pe an, nu-mi pasa atata timp cat am zece reusite care imi aduc satisfactie. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e totdeauna bine sa te agati de reusite. in fond, conteaza mult mai mult decat esecurile. fac mai bine la suflet.
      nu, nu sunt suparata, doar dezamagita de ... lipsa mea de obiectivitate.
      Multumesc de sustinere, esti o dragutza, ca de obicei :)

      Ștergere
  5. Între a regreta ceva ce nu am făcut și a regreta ceva ce am făcut, prefer prima variantă, mă face să mă simt mai în siguranță. Vulpea când nu ajunge la struguri zice că sunt acri ... asta fac și eu :) Nu cred că am adoptat cea mai bună soluție, dar nu pot altfel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) eu nu as avea liniste daca nu as face.Avea Aristotel o vorba despre casatorie, dar eu gasesc ca are o laaaaaarga aplicabilitate: "Oricum a-i face, peste 10 ani tot regreti." si cand dau chix, ma consolez cu el :)).

      Ștergere
  6. M-a facut sa zambesc titlul.
    Asa i-am zis si eu Lui cand mi-a spus ca vrea sa fie cu mine si eu nu prea eram disponibila. Si-acum, dupa 4 ani de cand ne-am casatorit, cu un ochi rade si cu unul plange, in functie de situatie :)
    Da, ideea e sa gandesti pozitiv, altfel nu mai faci nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) pai i s-a-mplinit, nu poate sa se mai planga.
      Si eu la fel. nu ma plang ... mi-e ciuda de mor ... pe mine :)).

      Ștergere
  7. Dileme, dileme...
    De oricare parte ai fi - a celor care riscă sau a celor care nu riscă- fii sigură că întodeauna vor exista îndoieli şi/sau regrete. E în firea omului să-şi dorească progresul, prin urmare întotdeauna va găsi ceva de îmbunătăţit, de schimbat, de upgradat. Şi mereu va exista ceva care să-l nemulţumească.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca faci si nu e bine ... de ce-ai facut? Daca nu faci ... cum ar fi fost daca?

      Ștergere
  8. Eu cred ca nimeni nu-si poate calcula cu exactitate pe ce drum sa apuce ca sa ajunga acolo unde isi popune. Cine reuseste, bravo lui, are toata admiratia mea. Orice drum este imprevizibil ori cate calcule ai face si oricate rezerve ti-ai stabili. Neprevazutele exista si mereu vor aparea sa ne puie cate-o piedica.
    Sunt de acord cu tine Tina, sa apelam la instuitia noastra atunci cand pornim la drum, pentru ca ea, in majoritatea situatiilor care depind de noi insine, nu da gres!
    O noapte linistita iti doresc, Tina! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, totdeauna ramane ceva la latitudinea altora, ori a destinului. Cu instinctul nu mai risc :). O sa ma bazez pe el de fiecare data. Mi s-a confirmat ca de cate ori il ignor, dau gres.

      Ștergere
    2. O noapte frumoasa si tie, Stefania, multumesc de vizita :)

      Ștergere
  9. Eu nu prea risc pentru ca in ziua de azi foarte putini castiga... E greu in orice domeniu, mult mai greu ca in urma cu 7-8 ani, sa zicem... Cand dau de greu ma uit in jurul meu si vad oameni saraci, bolnavi etc. si atunci zic mersi ca sunt sanatos si merg inainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, secretul e sa continui, sa mergi inainte, indiferent de piedici, ori dezamagiri.

      Ștergere
  10. Oh, daaaa!!! E important sa analizam totul, cu fiecare plus si minus..
    Si eu in viata am preferat sa risc, sa nu regret ca n-am incercat si cu toate ca am pierdut, nu regret. Ma doare sufletul, e drept, insa ma bucur ca am luat-o de la zero la 30 de ani, decat sa fi dat nas in nas cu realitatea la 50, de exemplu :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) cu cat esti mai tanar, cu atat te ridici mai usor dupa un esec. asta e bine stiut. regrete ... exista mereu cand lucrurile nu ies cum vrem noi, nu? asta insa nu inseamna sa nu mai incercam.

      Ștergere
  11. Răspunsuri
    1. :)) multumesc, dar nu stiu de ce nu ma bucur de data asta ca am dreptate.

      Ștergere