joi, 20 decembrie 2012

Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii


Mâine cică se termină. Așa zic ăștia. Au zis și ăia … nu mai contează. M-am tot uitat anul ăsta la cum a crescut progresiv paranoia referitor la sfârșitul lumii. Ca peștele pescarului … ”Uite atât de mare era” și îți arată o lungime care te duce cu gândul la monștri care populau apele pe vremea dințosului T-Rex. 
Am văzut antreprenori construind buncăre enorme … și culmea că aveau și clienți destui, buncăre cu ferestre false în care îți puteai alege priveliștea, adică … mă pot uita pe geam și să văd Golden Gate acum, iar peste două secunde ”zbor”deja în Egipt să mă tolănesc la umbra Sfinxului, să îi admir manicura de peste 4000 de ani, fără teama că o să îmi dea nisipul în ochi, ori că o să îmi intre un scorpion pe geam sau pot să mă uit direct pe Marte că, de, fereastra e a mea, o plantez unde vreau, nu? Dar să nu deschid fereastra că îmi cade priveliștea în cap.
Am văzut familii făcându-și provizii de mâncare, apă și alte cele ”pentru cazul în care, Doamne Ferește …”, provizii mai mult decât suficiente pentru a deschide un mic magazin de cartier.
Am văzut tați antrenându-și copiii, minori, pentru a supraviețui în sălbăticie … ”pentru cazul în care….”, învățându-i să lupte cu topoare, cuțite, bețe și alte arme albe.
Am auzit de la o ucraineancă cum că în Ucraina oamenii se sinucid pe capete ca să nu îi prindă sfârșitul lumii, iar guvernul ucrainean a emis un document prin care informează cetățenii că nu se responsabilizează de ceea va fi să fie și îi obligă să semneze că au luat la cunoștință. Dacă minte ea, mint și eu, deși nu mi-a lăsat impresia că ar minți. Dar chiar și dacă nu ar fi așa, am văzut suficientă paranoia anul ăsta.
Sursa foto
Vine sfârșitul lumii. Brrrrrrrrrrrr! O.K. Și ce? Oricum trebuie să murim odată și odată, nu? Acum că o fi mai devreme, că o fi mai târziu … oricum e. Dacă mă cramponez eu de viață înseamnă că o să trăiesc ca Matusalem? Parcă dacă o fi să mor înainte de vreme se poate întâmpla numai pentru că au prezis maiașii sfârșitul. Pot foarte simplu să merg pe stradă și să îmi cadă o cărămidă în cap și dau ortul popii fără să visez, măcar. Și ca să fiu sinceră nici nu mi-aș dori să trăiesc într-o lume în care nu mai există nimic din ceea ce mi-era drag și cunoscut. Pentru ce? Am spus-o de atâtea ori, dacă viitorul arată ca în filmele SF pe care le tot aruncă ăștia pe piață, serios că nu am nici o intenție să fac parte din el.
Mă gândeam să mă duc la plajă, să mă prindă ”The End” relaxată și senină. Dacă tot o fi să mor, măcar să mor bine dispusă, că poate mi-o fi mai ușor de suportat smoala din cazan … din Iad, dragilor, că la îngerași nu mai sunt locuri. 
Amicul meu, Don't disturbm-a bine-dispus, ca de obicei:
”La dracu mai dai banii să te duci la mare, zice, că de o fi să fie, vine ea la tine, gratis.”
I-am zis că, totuși, o să plătesc eu dusul, la întoarcere fac blatul, vin cu valul.
Dragilor, vă urez un sfârșit de lume cât mai plăcut și să ne auzim după. Că o fi pe lumea asta, că o fi pe cealaltă, noi sănătoși să fim, că belelele curg gârlă.
Hmmm! O fi internet pe cea lume?

15 comentarii:

  1. Asta e si ceea ce gandesc eu: "dacă viitorul arată ca în filmele SF pe care le tot aruncă ăștia pe piață, serios că nu am nici o intenție să fac parte din el".
    Si sper sa ne citim si pe indiferent care lume urmeaza dupa 21! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne cititm cu siguranta :)), eu nu cred in balivernele astea.
      ... si nu mi-am luat inca lanterna, ca ... stim noi cine :))))))))))

      Ștergere
    2. 00,49. Aici n-a venit. Oare tine cont de fusul orar, sau? Sfarsitul. La el ma gandesc. :-s

      Ștergere
    3. :))) eu am observat de ieri ca tu crezi ca e vineri. nuuuuu abia dupa 12 noaptea incepe :)))
      e pe 21, de solstitziu.
      >:D<

      Ștergere
  2. Eu n-am timp sa ma gandesc la sfarsitul de lume. Am serbarea fetitei maine si sunt foarte concentrata pe detalii. Cum festivitatea piticilor e dupa-amiaza, vom schimba mai tarziu impresii despre apocalipsa. Revin neaparat cu detalii.

    P.S. Sper ca se observa nota sobra in care discut despre un lucru atat de serios, nu? =))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-D vad ca iei foarte in serios problema. Bine ca vine mosul inainte :)) pe noi,astialaltii, cred ca ne-a taiat de pe lista ca s-a gandit ca nu mai apucam.

      Ștergere
  3. Eu m-am amuzat putin cu pozele tematice de pe Fb :)
    Cred ca la plaja e ideal sate prinda sfarsitul lumii. Dupa cum suna, pare ceva ...rapid si fara dureri :)) Oricum nu traim vesnic
    Pe de alta parte cred c-am innebuni sa stim exact cand dam coltul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acelasi timp cred ca ar fi si un avantaj daca am sti. cel putin eu asa cred. am profita la maxim de timpul ramas.
      apropo, tocmai am auzit ca sunt 2 idioti care asteapta navele extraterestre prin Pirinei:)

      Ștergere
    2. Trebuie sa fie amuzant sa faci Craciunul in Pirinei :))) Daca au si o cabana frumoasa, aproape ca-i inteleg ;)
      Si daca au si mult wiskey, sigur o sa vada si extraterestrii!

      Ștergere
  4. Eu nu ma gandesc la asta si sunt de parere ca, asa cum ai zis si tu "oricand poate sa-ti cada o caramida in cap" deci trebuie sa traim fiecare zi pe rand asa cum vine, cu de toate.
    Deci asta cu sfarsitul lumii,..whatever,..cand o fi, o fi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tinuto, daca citeam postarea alataieri era bine, ti-as fi zis ca primesc donatii pentru cei care vor sa moara impacati de Sfarsitul Lumii. Primeam orice, Mertzane, ceasuri, telefoane, calculatoare...orice, si puteau muri toti impacati ca s-au scapat de "nenorocirile" pamanesti.
    p.s bunurile erau neretrunabile. lasa, ca la urmatorul sfarsit va anunt din timp :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) ai ratat ocazia! oricum eu nu faceam donatii, dar poate se gasea careva cu frica de cele sfinte.

      Ștergere
    2. No, lasa, pe data viitoare. :)) si in 2011 exact de ziua mea au prezis americanii un sfarsit, nu i-am anuntat ca primesc donatii dar au cerut altii :)) unii s-au imbogatit altii s-au sinucis...bla bla. deci am ratat cel putin doua ocazii de a face un ban usor :))
      p.s nu cred ca suntem noi destul de "mari" ca sa aflam dinainte cand va veni sfarsitu. deci putem sabratori Craciunul linistiti anul asta. :) Sarbatori fericite, Tinuto!

      Ștergere
    3. Pai vine cate un sfarsit de fiecare data cand i se nazare unuia sau altuia. Daca traim cu gandul asta, o luam razna. Lasa sa mancam noi sarmaua linistiti, ca oricum dam coltzul odata si odata :).
      Sarbatori fericite si tie, Bia.

      Ștergere