marți, 11 decembrie 2012

Filme de văzut 6 - Divorț în stil italian


Când eram mică nu pricepeam de ce îi plăceau mamei filmele cu Mastroiani. Mie mi se păreau teribil de plicticoase. Și nici el nu mi se părea a fi vreun Făt-Frumos. Eram la vremea aia în epoca amorurilor blonde cu ochi albaștri, adică exact opusul lui Mastroiani. Deși muzica ușoară italiană mă fascina la vremea respectivă, filmul italian nu mă atrăgea sub nici o formă. Mare greșeală! Abia acum îmi dau seama ce am pierdut.
După ce am văzut Divorț în stil italian pot să spun că îl ador pe Mastroiani. Un actor complet, extrem de sugestiv, expresiv, total. Și din ce mă uit mai mult la filme cu el, din ce încep să le dau dreptate celor care îl numeau ”uno italiano vero”.
De ceva timp am dat în patima filmelor vechi, fie ele americane, franceze, italiene, germane sau de orice altă nație. Sunt suspect de dispusă la noi experimente. O fi de vină vârsta? Sau poate că vreau o pauză de la atâtea efecte speciale. Nu mai are nici o importanță. Ceea ce contează e că am fost fascinată de filme la care nu m-aș fi așteptat și dezamăgită de capodopere.
Divorț în stil italian e o comedie spumoasă despre cum poți să scapi de nevastă pentru vecinica tinerică de vizavi, iar Mastroiani e genial în rolul baronului care se încornorează singur, nu o dată, ci de două ori. Există un comic al situațiilor excepțional, iar mimica lui Mastroiani e o adevărată operă de artă. În Căsătorie în stil italian Mastroiani e estompat de frumoasa Sophia Loren, deși reușești să îi admiri calitățile actoricești, dar în Divorț ... strălucește efectiv. E genial. Mi-a înseninat ziua.

Vezi filmul online subtitat aici: link


4 comentarii:

  1. Probabil ca nu te-ai nascut unde trebuia...oricum viata nu e ca in filme, din fericire. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))))) depinde ce film vedem Buburuzo, ca la unele zicem din NEfericire viata nu e ca in filme.
      cat despre faptul ca nu m-am nascut unde trebuie, sunt perfect deacord :)

      Ștergere
  2. Nu-mi spune nimic numele asta, clar va trebui sa vad despre ce e vorba. Sigur e un lucru: italienilor sa nu le pomenesti macar de cuvantul "coarne", ca sar ca arsi. Aud ca e cea mai dureroasa lovitura pe care o poate primi un italian. Asa ca filmul cu siguranta merita vazut! Multumesc pentru recomandare! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) nu cred ca numai italienilor nu le plac coarnele, dar sa inteleg ca sunt excesiv de sensibili.
      da, merita vazut flmul. sunt convinsa ca o sa iti placa.

      Ștergere