vineri, 1 februarie 2013

Sex War (runda II)


Hai să ne mai descrețim un pic. Să ne mai lămurim de ce avem impresia de multe ori că vorbim chineza veche pentru celălalt. Vă mai pun un fragment amuzant din cartea de care vă povesteam în runda I.
”Femeile sunt preocupate de viitor până își găsesc un soț. Bărbații nu sunt niciodată preocupați de viitor până nu își iau nevastă.

sursa foto
Majoritatea cărților despre relații interumane e scrisă de femei și mai mult de 80% din publicul lor e de asemenea constituit din femei. În general, tema acestor cărți sunt bărbații, greșelile lor și ce să faci pentru a le ameliora. Majoritatea terapeuților și consilierilor matrimoniali sunt de asemenea femei. Asta ne face să concluzionăm că femeile dau mai multă atenție relațiilor decât bărbații. Și e adevărat sub multe aspecte.  (Mie îmi sună un pic a obsesie :)) A se îngriji de relații nu e o funcție naturală a psihicului masculin, a modului său de a gândi sau a scării sale de priorități. În consecință, bărbații, fie nu se interesează deloc, fie renunță repede la relații pentru că consideră foarte complicat modul femeilor de a gândi și acționa. Uneori e așa de dificil încât cel mai bine e să plece repede ca să nu fie văzut ca un eșec. Dar adevărul e că atât femeile cât și bărbații doresc relații bune, sănătoase și mulțumitoare. Numai că femeile și bărbații presupun că într-o bună zi va apărea o relație perfectă fără să fie nevoie de nici un studiu sau pregătire specială. Femeile obișnuiesc să comită greșeala de a presupune că, doar pentru că un om o iubește, el trebuie să o și înțeleagă. Doar că, în general, el nu înțelege. Numim Opus celălalt sex pentru un motiv cât se poate de bun: suntem într-adevăr opuși.

Suntem unica specie care are probleme permanente cu făcutul curte, ritualul de împerechere și relaționarea. Celelalte specii au deja totul programat și se descurcă foarte bine. [...] Într-un anumit moment femela intră în călduri, masculii se apropie, […] ea alege […] și dă semnalul verde. Ea niciodată nu îl acuză că nu îi dă atenție, iar el nu se gândește dacă pentru ea a fost la fel de bine ca pentru el. Nu sunt pe aproape socrii, nici cumnați care doresc să dea sfaturi, iar femela nu se preocupă niciodată dacă e prea grasă și nici nu visează la un campion sexual. Oamenii însă sunt infinit de complicați. Femeile spun că doresc bărbați sensibili, dar să nu fie prea sensibili. Bărbații nu înțeleg foarte bine diferența asta subtilă. Nu pricep că trebuie să fie sensibili la sentimentele femeilor, dar duri și masculini în alte situații. 
sursa foto
 Când femeia învață să spună direct și deschis ce vrea, bărbatul răspunde mai pozitiv. Femeia trebuie să înțeleagă că modul de funcționare al creierului masculin e comparativ mai simplu și că bărbații rareori reușesc să ghicească ceea ce nevestele sau partenerele pretind de fapt - în spatele cuvintelor rostite. Femeile obișnuiesc să abordeze bărbații într-un mod greșit folosind limbajul indirect.

Când o femeie oferă un sfat pe care bărbatul nu îl cere, el se simte ca și cum ea ar declara că îl consideră incompetent, incapabil de a-și rezolva problemele. Pentru un bărbat, a cere un sfat e o demonstrație de slăbiciune pentru că el crede că trebuia să-și rezolve singur problema. Și din această cauză el vorbește rareori despre lucrurile care îl preocupă. El adoră să ofere soluții și să dea sfaturi celorlalți, dar sfaturi nesolicitate, în special venite din partea femeilor, nu sunt bine venite.”
[...] "Bărbații niciodată nu se pierd, ei doar găsesc rute alternative."

[...] "De ce sunt necesari 4 milioane de spermatozoizi pentru a găsi și fertiliza un unic ovul? Pentru că niciunuia nu îi place să întrebe care e drumul."
 :))))))))))))))))))))))))

6 comentarii:

  1. Da, destul de adevarat. Ei n-au nici un stress, dar adevarul e ca sunt si foarte comozi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt de acord cu ideea că oamenii sunt foarte complicați... și diferiți aș mai adăuga :) În rest, cam exagerează. Nu cred că a cere un sfat e un semn de slăbiciune. Nici a primi sfaturi de la femei nu cred că este o problema... cel puțin nu în cazul meu. Problema apare atunci când, de exemplu, eu știu ce trebuie să fac, "am un plan", și altcineva (nu are importanță dacă e bărbat sau femeie) îmi zice: "uite cum zic eu că trebuie să faci" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama ca se exagereaza la greu, clar :). Eu doar pun ce mi se pare mai amuzant pe acolo, iar uneori clar nu au noima.
      Da, mai ales cand nici macar nu te intreaba cum ai de gand sa faci, ci numai iti planteaza sub nas propria sugestie. Si pe mine ma seaca chestiile astea.

      Ștergere
  3. Eu am ras sanatos la ultimul citat. Din 4 milioane care cred ca se descurca fara sa intrebe, uneori unul chiar ajunge la tinta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) si eu. mai sunt vreo doua glume sanatoase pe acolo. o sa le pun si pe alea

      Ștergere