marți, 2 aprilie 2013

Comentariile și Blogger

Azi am constatat că Blogger mai are o hibă. Noroc că mi-a zis Hapi că nu mai poate comenta la mine pe blog. Îmi mai zisese și Jules, dar nu îmi explicase clar ce și cum, ori eu eram cu mintea în vacanță și n-am priceput. Nu pricepusem de unde mi se trage : ) Dar Hapi a fost clară și la obiect ... că așa-s femeile :)) În principiu Blogger mi s-a părut cea mai ok platformă. Le-am cam încercat pe toate și cea mai simplă părea să fie asta. Am mai vorbit eu despre asta și pe aici. Ok, e cea mai simplă, dar are și lipsuri. Ca de exemplu la comentarii.  Ar trebui mai multe opțiuni acolo. Adică, din punctul meu de vedere, ANONIMII ar trebui făcuți categorie separată și nu cuplați cu oricine ... Asta pentru ca eu să aleg să nu poată comenta pe blogul meu.
sursa foto
Acum mai bine de vreun an de zile am ales să moderez comentariile, iar la cine poate comenta, din cele 4 posibilități oferite de Blogger,  am optat pentru Utilizator înregistrat (include open ID), pentru că mi s-a părut cea mai permisivă din cele puse la dispoziție, ... dar nu e. Asta pentru că m-am săturat de indivizi, sau individe, care sub masca anonimatului uită de buna cuviință, vin și își pun poalele în cap, ori încep să emită comentarii idioate care nu au nimic de a face cu subiectul postării sau cu blogul. Au impresia că postând comentariu ca anonimi pot orice. E ca în copilărie când dădeam cu piatra să spargem geamul vecinului care ne enerva și o tuleam rapid ca să nu fim prinși. Infantilitate. Comportament de grădiniță, cum zicea o fostă colegă a mea. Nu, nu îmi plac cei care se ascund. Dacă ai ceva de zis, asumă-ți o identitate, asumă-ți responsabilitatea porumbeilor pe care îi scoți din gură ... sau îi scrii. Dacă nu, taci! Sau ca la telefon, când pe la 3 dimineața te trezește câte un apel cu ID ascuns și vreun idiot sau idioată îți spune povești de care tu habar nu ai, sau te bălăcărește fără ca tu să știi de unde ți se trage. Sau chiar dacă a-i ști, habar nu ai cu cine stai de vorbă. Ești un pic în ceață. Mi s-ar părea corect să știu cine mă face cu ou și cu oțet, nu? Ori mă apuc să înjur așa ... fără adrisant, vorba lui Nenea Iancu?
O să ziceți că oricum am ales să moderez comentariile și pot să nu le public. Adevărat, dar tot adevărat e că e degeaba pentru că oricum mi se urcă sângele la cap citind comentariul, chiar dacă aleg să nu îl public, și oricum nu știu cu cine să mă cert că e un anonim ... un NIMENI, deoarece, nu știu dacă ați observat, nesimțiții și ”deștepții” sunt aproape întotdeauna anonimi. Atât sunt de ”curajoși”. Anonimatul le dă aripi și le dezleagă limbile. Se cred Zmei. Dacă îi scuturi un pic, curg tinichelele.

16 comentarii:

  1. Eu cred ca n-are rost sa te enervezi din cauza lor. Sunt oameni si oameni peste tot, blogosfera nu e scutita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Hai ca anulez comentariile :)
      Confectionez un formular de contact daca vrei sa mai luam legatura ... fara ochi :)

      Ștergere
    6. Multumesc mult pentru tot! :)

      Ștergere
    7. Pentru tine o fi nimic, pentru mine insa a contat enorm. :)

      Revenind la articolul tau, nu mai lua foc, lasa zmeii sa se zmeiasca pe net. Iti inchipui ce viata trista si frustrata au in realitate? Stii cum sunt copiii cand se joaca? "acum ne jucam de-a superman. eu eram superman si tu erai... " Asa si oamenii de soiul asta. Acum ne jucam de-a comentatorul rau. :))
      Recitind articolul m-am recunoscut in comentatorul cu comentarii idioate, total pe langa subiectul propus. =))

      Ștergere
    8. P.S. vezi ca am pus un formular de contact la Despre, in meniu, pentru cand ... o fi nevoie :)

      Ștergere
    9. :))) nu-mi vorbi de prajituri ca salivez toata. ca lupul ala in desene animate cand vedea pucelusii.

      Ștergere
  3. Stii parerea mea despre asumarea responsabilitatii. Daca unii prefera sa apara protejati de masca anonimatului, poate ca merita ignorati. Vor obosi in cele din urma sa latre inutil la luna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar tu ma stii pe mine ca iau foc usor :)) cu nervii mei cum ramane? Imi plateste Google pansamentul pentru ei? :))

      Ștergere
  4. Ahaa! Optiunea Nume/Adresa URL o cautam.
    Nus ce ai facut, dar acum o am :)
    Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu apas usor butonul DELETE la comentariile nepotrivite. Nu dureaza mult. Cu moderarea cred ca e mai mare bataie de cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e mai simplu sa le stergi, banuiesc, dar nu totdeauna am timp de net si daca nu as alege sa moderez ar sta vreo "nepotriveala" acolo poate zile intregi. :))

      Ștergere