marți, 5 februarie 2013

Vise, vise


 Urăsc să visez. Noaptea, când visele nu pot fi controlate. Pentru că niciodată nu visez frumos. Visez că sar pe geam ... când am la dispoziție o ușă, locuri pe care nu le-am mai văzut din copilărie, obiecte pe care dacă m-ai întreba de ele, trează fiind, nu mi-aș aduce aminte, prieteni de mult plecați, oameni pe care nu i-am văzut de ani, care reacționează ciudat, străini care vor diverse, chestii care au dispărut demult. E totul o ceață, o nebuloasă, fără logică și de cele mai multe ori e înspăimântător. Totdeauna mă sperii, mă trezesc zăpăcită și transpirată, întrebându-mă dacă tâmpenia aia de vis e vreun semn, vreo prevestire a te miri ce. Și mi-e frică. Apoi încet-încet încep să raționez în mijlocul ceței din creier și a ritmului îndrăcit al inimii și să mă calmez amintindu-mi că visele sunt, de fapt, reflectarea problemelor de zi cu zi pe care, se pare, eu, ca o mare ”inteligentă” ce sunt, le iau cu mine și în pat. Se pare că am prea multe probleme. Visez prea des, comparativ cu alții. Am mai întrebat în stânga în dreapta, lumea pare să viseze rar, iar unii zic că deloc. Poate nu își amintesc, ceea ce e perfect, din punctul meu de vedere. Am citit undeva că creierul femeilor nu ia pauză niciodată, nici măcar noaptea. Mă îngrozește. Se pare că al meu nu se odihnește niciodată și toată porcăria asta e doar reacția lui la stres.
sursa foto
Știu că sună idiot postul ăsta, dar m-am săturat să sar din pat la ore mici din cauza vreunui vis tembel și apoi să mă uit la ceas cum trec orele, iar eu stau cu ochii lipiți în tavan incapabilă să mai pun geană pe geană. Nici măcar chestia cu număratul oilor nu merge :). Apă de ploaie. Și apoi cine se târăște toată ziua ca o râmă în reluare? Eu. Ruptă de oboseală. Uneori mă întreb dacă nu cumva mintea mea e blocată undeva în trecut, sau e concentrată pe trecut. De ce dracului nu visez ceva … nou, ceva ce nu știu. Îmi amintesc doar de două vise frumoase. Or fi fost mai multe, dar eu nu îmi amintesc. În unul zburam. A fost cea mai … și cea mai … senzație pe care am trăit-o. Și trează, nu numai în vis. Simțeam efectiv că plutesc. Fizic. Superb! Pe al doilea nu vi-l spun că-i personal. Dar nu-l cunoșteam pe tip :).
 Offff! O să încep să beau ceai de tei înainte de culcare...

8 comentarii:

  1. Numaratul oilor mi s-a parut cea mai aberanta chestie posibila! Niciodata, in perioadele in care eram insomniaca, nu am reusit sa numar macar 5 oi! Ce oi, frate?
    Poate ca ceaiul de tei e o solutie pentru un somn mai linistit. Sper sa fie si sa ai nopti odihnitoare. Iti doresc sincer asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) mai, nu stiu cate oi am reuit sa numar, dar de 10 sigur n-am trecut ca imi fuge mintea la altceva. dar recunosc ca am incercat-o si pe asta, asa eram de disperata. merci. sper sa dorm ca daca nu, curand voi arata ca un zombie.

      Ștergere
  2. Aici semanam.....si eu visez mult mai ales in ultima luna si mai ales cand am probleme diverse birocratice, de rezolvat.....le iau cu mine in vis, le amestec, ma trezesc speriata. Cateodata sunt atat de fericita cand ma trezesc si vad ca toate incurcaturile au fost doar in capul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaaa, da de cele mai multe ori rasuflu din rarunchi ca nu e decat un vis.

      Ștergere
  3. Tinuto, ca sa poti dormi bine trebuie sa te culci linistita. Fara sa te gandesti inainte de a adormi la problemele din timpul zilei. Citeste o carte inainte sa adormi, una cu un mesaj pozitiv de peferinta, bea un ceai de musetel sau tei (cum ziceai si tu). Ascutla o melodie linistitoare la casti, dar sa nu dormi ascultand muzica, nu ti-ar face prea bine, cel putin eu nu pot dormi cand functioneaza vreu tv, radio, calculator :)).
    Si eu am vise agitate, dar sunt in functie de ce s-a intamplat in timpul zilei in mare parte. De multe ori adorm greu din cauza ca visez (previzualizez) ce s-ar putea intampla in zilele urmatoare. Adorm tarziu, ma trezesc mai obosita. :)) Daca stau si citesc in pat somnul vine mult mai usor, chiar am impresia apoi ca de cate ori citesc ceva pot adormi. =)) Nu degeaba e povestea de dinainte de culcare.
    Bafta si Somn usor! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aaaa, nu, la mine nu functioneaza cititul inainte de culcare, ca somnifer :). daca ma captiveaza subiectul nu mai dorm nici o secunda. mi s-a intamplat de multe ori sa ma duc sa iau micul dejun cu cartea in mana fara sa fi inchis un ochi.
      mersi de sfaturi :) problema e ca nu prea simplu sa te lepezi de probleme inainte sa te bagi la scutec.

      Ștergere
  4. Daaaa, cunosc problema. Dar la mine se axeaza mai mult pe insomnii decat pe vise ciudate, desi nu duc lipsa nici de alea.
    Mie mi se intampla mai ales in perioade stresante, poate si la tine e la fel...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai, cum sa zic, constient, nu am mai multe probleme decat de obicei, dar cred ca inconstientul meu are :)

      Ștergere