vineri, 7 iunie 2013

Filme de văzut 9 - Contesa din Hong Kong



sursa foto
Una din puținele comedii … cu adevarat comedii, pe care le-am văzut. Am revăzut filmul de curând și am fost plăcut surprinsă să constat că nu m-a plictisit deloc la a doua vizionare și nici nu își pierduse din farmec. Marlon Brando și Sophia Loren sunt geniali în Contesa din Hong Kong. Dacă pe Sophia Loren o mai văzusem jucând comedie, pe Marlon Brando, nu. Îmi rămăsese întipărit pe retină rolul nebun din Ultimul tango la Paris, dar rolul din Contesa din Hong Kong mi-a demonstrat, dacă mai era nevoie, ce mare actor a fost.
Filmul, apărut în 1967, e o comedie spumoasă împletită cu povestea Cenușăresei moderne. Un fel de Pretty Woman a anilor '60. Nu știu dacă Pretty woman a fost inspirat de Contesa din Hong Kong sau nu, dar oricum, calitativ, Contesa din Hong Kong mi se pare mult mai reușit. Plus că are avantajul de a fi comedie din vremurile bune, nu comedie de genul celor care se termină filmul și tu încă mai aștepți să începi să râzi. Recomand cu căldură dacă vreți să vă amuzați vreo 2 ore. Nu, nu îl recomand ca film romantic. E o minciună gogonată de genul prințul care vine pe calul alb și o salvează pe fata săracă. Dar recomand comedia. Excelentă! Actori grozavi, cu interpretare și mimică de excepție, situații comice din beșug, decoruri frumoase și … farmecul acela de altădată.
Îl puteți vedea online cu subtitrare în limba romană AICI.
 

8 comentarii:

  1. Super! Ia sa ma uit si eu intr-una din serile astea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de recomandare, dar cred ca îl las pentru zilele ploioase!
    Astazi este din nou soare, peste 25 de grade si eu sa stau la film? :))
    pupici, zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo, doamna, ai soare cand la altii e urat si ploua? Pai e corect? :))
      Fericito! Bucura-te de ziua frumoasa ca nu se stie cat tine :).

      Ștergere
  3. O, te felicit pentru aspectul vesel al blogului! Îmi plac filmele vechi, îmi place Sophia Loren, dar și Marlon Brando și aș vrea să revăd acest film,mi-ai dat o bună idee. Poate mâine, că azi avem program până târziu. Să ai un început de weekend excelent, Tina dragă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit, Mirela! Ma bucur ca iti place ... casa mea :) si te mai astept. Un week-end frumos si tie, cu liniste si soare, daca se poate :).

      Ștergere
    2. Esti o draguta ca vii cu recomandarea la sfarsitul saptamanii, cat sa ne mai putem implini un vis, curand, curand. Multumiri. >:D<

      Ștergere
    3. :)) sincer nu m-am gandit ca e sfarsit de saptamana. S-a intamplat :)
      Asta face bine la moral, crede-ma. Week-end placut >:D<

      Ștergere
  4. Deci ti-a placut si tie? :) Ma bucur saaud asta.

    RăspundețiȘtergere