vineri, 28 iunie 2013

Om

Dintotdeauna m-a intrigat omul ăsta. M-a intrigat pasiunea cu care a făcut pentru țara de adopție mai mult decât fiii patriei. Câți medici români get-beget nu au trecut prin funcții importante în țărișoara asta, dar niciunul nu și-a lăsat o amprentă clară? Niciunul nu a pus interesul bolnavului mai presus de propriul buzunar. Și nu numai medici, corectați-mă dacă greșesc, câți politicieni au lăsat ceva palpabil în urma lor, ceva bun pentru cetățenii țării ăsteia?
Omul ăsta a făcut ce nu au fost capabile nu știu câte guvernări, că le-am și uitat numărul, ba i-au mai pus și bețe în roate, că mergea prea bine în contrast cu restul țării. Nu vreau să-l ridic în slăvi. L-au ridicat alții. L-am văzut în câteva interviuri, îmi pare un om modest și serios. Nu am văzut îngâmfare, lăudăroșenie, nici obrăznicia cu care sunt obișnuită la invitații tv. N-are aerul ăla de: ”Bă, tu știi cine sunt eu?” Păcat că nu învățăm mai mult de la el. …părerea mea.
Domnule doctor Arafat, respectele mele. Aveți calitatea care lipsește multora: cea de om.

10 comentarii:

  1. Ma bucur a constat ca nu bat campii. ... ori nu-i bat singura :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt pe aceeași felie cu tine. Admiraţie şi respect pentru un om ca el. Până la proba contrarie, deşi mă îndoiesc să va călca în străchini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma indoiesc ca o sa calce. A avut atatea oportunitati sa calce in strachini ...

      Ștergere
  3. Eu cred că orice om normal la cap îl apreciază pe acest om şi medic la fel ca noi două.

    RăspundețiȘtergere
  4. Explicaţia e simplă, omul Raed Arafat şi-a ales o meserie pentru care are afinitate 100% şi pe care a înţeles să o practice cu pasiune şi dedicaţie pentru ceilalţi oameni, pur şi simplu porneşte de la ideea de a face ceva pentru societatea în care s-a dezvoltat profesional. Dacă am avea în politica şi administraţia noastră oameni pe şablonul medicului Arafat, foarte probabil, alta ar fi faţa României (şi poate că ar umbla nemţii şi francezii de nebuni să schimbe euro pe leul nostru).
    Sigur nu baţi câmpii..., doar că sunt mai mulţi aceia care o fac şi de aici necazul nostru.
    Un weekend minunat! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Centurion, afinitatea si alegerea nu sunt suficiente. Nu cred ca e singurul care a ales si nici singurul care care afinitate cu ceea ce face. Dar VREA sa dea ceva comunitatii. Noi suntem invatati sa LUAM de la comunitate.
      Exact cum spui, daca am avea mai multi Raed Arafat, cred ca altfel s-ar misca lucrurile. E genul de om care mobilizeaza. si de asta cam avem noi nevoie, sa ne adune cineva ca umblam ca oile capiate :)
      Week-end placut si tie. multumesc.

      Ștergere
    2. Poate ca el insumeaza ceea ce vedem mai bun la eroii nostri din "Anatomia lui Grey". Deci se poate. :)

      Ștergere
    3. :)) uite ca la asta nu ma gandisem. Da, se poate.

      Ștergere
  5. Depinde de educatie, de trasaturile de caracter mostenite de la parinti, sunt mai multi factori...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristi, daca-i asa inseamna ca noi, romanii, stam prost de tot la toate capitolele astea :)))

      Ștergere