sâmbătă, 17 august 2013

Critică la cititori


Dragilor,


Voi, toți, cei care defilați pe aici. De ce mă lăsați să îmi dau în petec cu gramatica? Antonela, măcar tu... zău așa... Dă cu bățul după mine! :)) De două zile stătea acolo o greșeală cât casa de mare, exact la începutul postării anterioare,”Am trebuit”, și o lăsați așa nesancționată ... Bine că am văzut eu după două zile. Nu v-a zgâriat pe niciunul pe retină? :)) Mă îndoiesc! Eu știu că îmi sar rapid în ochi greșelile altora :)).
Vă apreciez delicatețea, dar nu fac parte din categoria aia  ”fină” care nu acceptă ceea ce e negru pe alb. Nu mă dau rotundă că sunt vreun as al gramaticii, dar majoritatea erorilor le fac din viteză, nu din necunoaștere. Nu mai citesc ce-am scris. Dar și dacă ar fi din necunoaștere, nu mă supăr dacă îmi semnalați greșelile. Asta înseamnă critică constructivă. E de preferat decât să trec drept analfabetă :)).
Deci, (că-l iubește toată lumea ca pe sarea-n ochi :)), vă rog să semnalați pe viitor ce vă zgârie ochiul. Vreau să cred că sunt un om cu porți deschise la creier, îmi asum și accept erorile de orice fel. Nu mă mai lăsați să pic de papagal.
Mulțumesc anticipat ... în speranța că o veți face :)

13 comentarii:

  1. Mie imi zici degeaba! Eu nu "semnalez" nimic tocmai pentru faptul ca sunt greseli din viteza, chestie pe care o fac si eu. Asa ca le iert cu draga inima si altora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) N-am facut nici o afacere cu tine, bag de seama. Trebuie să ma apuc să citesc ce scriu :).

      Ștergere
    2. Sunt în acelaşi partid cu Spunsieu. Întâi de toate că n-am observat lucrurile cu care te "lauzi". Aşa că să mă ierţi.

      Ștergere
  2. Mie îmi zgârie retina doar cele flagrante, (doi de "i" acolo unde nu-i cazul, cratime aiurea sau lipsă etc.) în plus celor din blogroll le acord prezumţia de nevinovăţie şi sunt mai interesat de conţinut, de substanţă :)) şi nici nu-s "grammar nazi" :)))

    Seară faină, Tina :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, esti un pic subiectiv cu cei de la blogroll :)) ok! Atunci ma pot culca pe linistita pe urechea aia bleaga :))
      Seara faina si tie!

      Ștergere
  3. Tino, e la modă acum termenul de ”grammar nazi”. :)) O să formez eu o organizație, SS (securitatea scrisului), și orice greșeala prindem, o curentăm. =))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandele, eu observ ca sunt in urma cu stirile. E prima data cand aud de "grammar nazi", desi vad ca e foarte cunoscut. si Centurion vorbeste de el.
      Sa te vad la curentat greseli :). Hai ca mi-a placut expresia :))

      Ștergere
    2. Genial, Săndele ;) Iar pentru că orice organizaţie care se respectă are nevoie şi de o lozincă mobilizatoare, propun: "scrisul eliberează" ("schreiben macht frei" pentru o rezonanţă autentică :D ) Până şi la SS ar merge să-i zicem mai teutonic, "Schreiben Sicherheit", tot aşa pe principiul intimidării :))))

      @ Tina - credeam că ai întâlnit expresia, eu o văd destul de des pe unele bloguri, prima oară am văzut-o pe un site străin. Vezi, nici eu nu ştiam bancul referitor la Noe şi probleme ridicate de timpurile moderne ;))))

      Ștergere
    3. Culmea e ca nu am dat de ea, desi am tot defilat pe net in ultimile zile. Dar uite asa invatam unii de la altii :))

      Ștergere
  4. ...la cât de bine scrii cine vede toate...nuanţele? Hai...te aştept cu un articol. Cel ce l-am pus pe fb...are laude...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai dat gata :) eu si scrisul bine :)... Multumesc pentru apreciere.
      La sfarsit de sapatamana marem mai usurel sa nu ne stresam neuronii :))

      Ștergere
  5. Ia să văd ce mai face Tina, ce-a mai scris, ce-am ratat ... Cred că în perioada asta trebuie să îmi dai peste bot, ca să deschid ochii, citesc cu ei pe jumătate închişi :) Şi mai trebuia să pui greşeala cu link către articolul ăsta, să te cred. :P Am stat să mă gândesc cum ai greşit, că litera A e departe de M pe tastatură. Ai vrut tu iniţial să scrii alt verb. Data viitoare, promit să fiu vigilentă şi pt. o virgulă. Depinde când postezi şi când mi se deschid ochii la maximum.:D:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ce face vacanta din om, doamna profesoara, scade vigilenta.
      Lasa, respira si bucura-te de pauza, ma iei tu la puricat alta data :))
      Banuiesc ca oi fi vrut sa scriu altceva ca in privinta lui "trebuie" nu am avut niciodata dubii. stiu clar ca e impersonal, de aia mi s-a si pus pata cand am vazut ce-am scris :))

      Ștergere