joi, 26 ianuarie 2012

Nu trageți în pianist!

Cred că la ora asta mă înjurați  toți cei care ați trecut pe aici în ultimele zile și ”m-ati citit” jeluindu-mă că vreau zăpadă. Pe la mine nu e rău, zăpadă puțină și fără viscol, că sunt la poală de munte, dar știu că pe unii dintre voi v-a lovit rău schimbarea vremii. Să nu credeți că a ascultat Cel de Sus de mine, că nu am trecere la el și chiar dacă ar fi ascultat ... a dat să mă sature,... dar nu pe mine, ci pe alții. 
Problema noastră a românilor e aceeași în fiecare iarnă. Nu contează cât ninge și nici cât de devreme sau de târziu vine zăpada, poate să fie oricând și oricâtă, pe noi ne ia întotdeauna pe nepregătite. Nu pe noi, cetățenii de rând, ci pe cei care sunt plătiți cu bani grei să se ocupe de curățarea drumurilor. Ba n-au utilajele rovinieta!!! auzi explicație, ce or fi păzit până acum? Ba n-au chef șoferii utilajelor ... asta e mai plauzibilă, ba se adună toți grămadă și se ceartă 5 ore, iar în timpul ăsta utilajele stau parcate, ... că trebuie să se decidă șefii. Că așa-i la noi, 5 cu mapa, 1 cu sapa. Ba, nu au mai montat panourile de protecție contra viscolului pentru că ... se fură!!!!! Mai bine stau ele, panourile, depozitate frumușel la căldurică decât să tremure în câmp și să își facă treaba pentru care au fost confecționate și plătite. Iar cei care au tupeul ordinar să iasă pe stradă pe vremea asta pentru că ... au nevoie, pot să moară ei frumușel acolo în stradă, dacă nu îi țin curelele să se se descurce singuri și să iasă din troiene.
Și în tot timpul ăsta îmi face dl. Boc demonstrație de eficiență cu .... LOPATA!!! Adică, ce utilaje? Ce antiderapante? La lopată fraților! Asta e salvarea.
Nouă nu ne e groază de iarnă pentru că e urâtă și nici pentru că e frig, ci pentru că știm ce ne așteaptă afară, în  stradă și pe trotuare. Mers ca de roboți, cu grijă să nu ne rupem gâtul pentru că zăpada nu se curăță, nervi în stații, nervi în trafic pentru că se circulă ca melcul deoarece nici măcar lopata pe care o flutura cu atâta îndemânare primul ministru nu își face treaba.
Dar ... încercați să vedeți și partea bună a problemei. E bună și zăpada asta la ceva, e mai bună, poate, decât ploile care ar fi trebuit să cadă ... dar n-au căzut. Gândiți-vă că la vară, poate, nu o să vi se oprească apa din cauza secetei și, poate că nici nu o să îi crească prețul și ... poate nici nu vor mai crește prețurile alimentelor prea tare, deși vor crește.

Și un Plugușor ... adaptat, preluat de aici:

" Aho, aho, primari tampiti
Stati si nu dezapeziti
De 8 ore, ca nebunu,
Locuiesc pe DN1
Am o sora si doi frati
In Logan la Afumati
Iar matusa si bunica
Stau in Opel la Saftica
La bunic ii fac pomeni
Dintr-un Aro la Pucheni
Tata-i rupt de foame-n gura
DE 5 ore pe centura
Mananca la-mpinge tava
Intr-un Duster la Jilava
Nici pe jos, nici in mancare
Nu e nici un pic de sare
Plugusor cu 4 boi,
Io sunt unul dintre voi
Sofati baaaai!!!"

4 comentarii:

  1. E adevarat ca iarna a venit cu hei-rup-ul. Adica nu e iarna, e prapad. Dar si daca erau doar trei fulgi, tot nepregatiti ne gasea. De furat se fura, aici au dreptate aia. Se fura nu doar panourile. Se fura si liniile de tren.
    E bine ca s-a gasit cineva - un model - chiar credeam ca nu mai avem exemple. Mai bine Boc decat nimic. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. pai se fura, se fura, asta stim cu totii ca se fura ca in codru, dar fa ceva contra hotilor. nu cred ca solutia e sa nu mai asiguri anumite servicii importante pentru ca ... oricum se fura. asta e absurd!
    Boc nu a iesit el de bun samaritean la demonstratii de curatat zapada, dar poate da bine la imagine in perioada asta tulbure.

    RăspundețiȘtergere
  3. vad ca urla poetul in tine Tina :)

    e destul de greu cu zapada asta, nu mai da vina pe saracii politicieni, nu vezi cum ia scos Doamne Doamne din belele cu zapada asta si le-a dat prilejul sa divagheze... cu lopata in mana esti mai simpatic... ca si cu coasa :) in fata multimii... un pic mai greu... firar! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)))) mie doar mi-a placut ideea, pe altul la chinuit talentul rau de tot.
    daaa, saracii de ei, nu mai pot. au stat pe burta si cred ca au batut matanii de 50 de ori pe zi ca sa vina o furtuna de asta sa le inchida gurile protestatarilor. si acum fac parada de buni samariteni.

    RăspundețiȘtergere