luni, 3 octombrie 2016

Avortul între păcat capital și propagandă idioată

Recentele evenimente din Polonia, unde o mâna de idioți cu  putere de decizie vor să anuleze dreptul femeilor de a decide dacă aduc sau nu pe lume o viață mi-au readus în memorie vremurile de tristă amintire în care mamele, mătușile și bunicile noastre erau obligate să dea naștere  ... pe bandă rulantă la progenituri nedorite și neplanificate deoarece o mână de idioți considerau că asa trebuie... Să fătăm ca cățelele (cacofonie asumată), nemăsurat și necenzurat. Comuniștii nu considerau că e un păcat avortul, așa cum o face biserica, ei voiau doar să crească natalitatea, să fim cât mai mulți, să umplem pământul ... așa ca chinezii.
Cu ceva ani în urmă, după Revoluție, am avut șocul să descopăr că interzicerea avortului nu era doar o problemă comunistă sau a țărilor de  categorie inferioară, ba existau chiar și in țări considerate civilizate. Am fost șocată să constat că în țări din UE pe care tâmpiții de noi le consideram civilizate, avortul era interzis și că femeile, pentru a face o întrerupere de sarcină, trebuiau să treacă granița și să facă o întrerupere de sarcină în țări vecine. Mă refer acum la Portugalia prin 2006 care interzicea prin lege avortul, iar femeile mergeau in Spania pentru a face întrerupere de sarcină. Mi s-a părut de neconceput pentru o țara civilizată. Cum poți tu, guvern, să îmi dictezi mie, femeie,  dacă sa fac sau nu un copil? Cu ce drept? O să vii tu, guvern, să mă ajuți să schimb scutecele acelui copil? O să te trezești tu în toiul nopții când are colici, să îl legeni ore în șir fără rezultat? O să te duci tu cu el la doctor? O să îl legeni tu până la orele dimineții? O să te duci tu la muncă în locul meu stoarsă ca o lămâie de nesomn și cu nervii întinși la maximum? Nu, guvernule, tu nu o să faci nimic din toate astea. Crezi că dacă îmi arunci acolo vreo câteva monezi pentru creșterea copilului, niciodată suficiente, ai dreptul să îmi dictezi ce pot și ce nu pot să fac, ce am dreptul și ce nu am dreptul să fac.
Și dacă nu e guvernul ... sare biserica. Biserica, care la fel ca guvernul nu face nimic decât să dea din gură, să emită teorii și să spună vorbe mari, dar concret nu face nimic. E ușor să dai sfaturi și să impui altora reguli și legi pe care tu nu trebuie să le respecți si de care nu ai habar. Aveți impresia că un copil (al altuia, mereu, e clar, nu?) crește cu aer ... și cu legile voastre de 2 lei, dar nu ați stat niciunul lângă un copil care urlă zile întregi din cauza colicilor sau a otitei sau a cine mai știe cărei afecțiuni pe care nici pediatrul nu o descoperă, ci, cel mult, o bănuiește pentru că nu are cine să iți spună ce îl doare. Ghemotocul ăla nu vorbește.
Și veniți voi, o adunătură de masculi (cu tot respectul pentru cei care mai sunt dotați și cu creier) să îmi spuneți mie, femeie, că sunt obligată să dau naștere unui suflet pe care nu mi l-am planificat, pe care nu îmi permit să îl cresc și să îi ofer o viață așa cum merită orice ființă umană doar pentru că așa vi s-a sculat vouă pe chelie?
Da, o să veniți cu replica pregătită cum că există metode contraceptive. Există .... pe la oraș și la femeile alea destupate la minte care pricep că a aduce pe lume un copil nu e o chestie asa simplistă ca a pocni din degete, femei care nu merg pe principiul ca ce da Dumnezeu e bun dat și că unde crește unul mai cresc 3, 4, femei care gândesc anticipat ce ii pot oferi boțului ăla cu ochi, cum îl pot ajuta să își croiască un drum în jungla asta pe care o numim lume.
Dar ce ne facem cu restul? Cu tonele de inculte care nu sunt informate despre ce e aceea contracepție...tocmai pentru faptul ca același guvern care le interzice avortul nici nu le informează despre cum pot preveni o sarcina? Degeaba facem valuri la oraș dacă pe coclauri nu se duce nimeni să îi zică Maricicăi cum se poate feri de o sarcină și să îi pună la dispoziție contraceptive. Pentru că atunci când vine Gheorghe afumat de la birt și vrea sex numai de vocea rațiunii nu ascultă. Îl doare pe el fix in pix că e Maricica la ovulație și că poate rămâne gravidă... vezi să nu! Pe el îl arde la cârnăcior și vrea să se descarce.
E ușor să impunem interdicții când nu vedem mai departe de lungul nasului, când nu suntem capabili, sau nu ne interesează să ne punem în locul altuia, să vedem ce am face în o atare situație. Din buricul orașului și din vârful corcodușului, unde stăm noi, politicieni, sau fețe bisericești, e ușor să emitem teorii și legi. Ce ar fi să vă puneți o zi, măcar, în locul Maricicăi de la Cucuieții din Deal, cu 4 clase ... ori, poate, nici alea, care n-a auzit în viața ei de contracepție ... că e rușine să vorbești despre asta, ... și care e măritată cu Gheorghe, mare amator de șpriț și chelfăneală, și care, când vine plin de la birt, vrea să se descarce? O zi măcar!
Domnilor, ăia din guverne, care sunteți în proporție de 98% bărbați, și vouă, preaînalte fețe bisericești care mă tot secați cu păcatul, v-aș da pentru o zi vagin și un bărbat ca Gheorghe, cel pomenit mai sus, și aș vrea să vă mai aud și a doua zi că sunteți la fel de porniți contra avortului.
Vă mai mirați că ne fac copiii copii? Că fete de 12, 13 ani sunt mame? Că femei care n-au habar pe ce lume trăiesc toarnă tone de copii? Să nu vă mai mirați! Atâta timp cât la noi educația sexuală e pe hârtie ... și e RUȘINE!!!! să nu vă mai mirați! Dar veniți cu tupeu să ne spuneți nouă, tuturor femeilor, că trebuie să vă naștem plozii ... câți o da Dumnezeu!  S-o credeți voi! Un copil nu se face numai din vârful sculii. Se face și cu creierul. Atâta timp cât tu, guvern, și tu, biserică,  vii să îmi impui mie de câte ori să procreez, vino și cu programe să mă ajuți să iți satisfac cererile idioate. Dacă ai impresia că un copil se crește cu alocația de 2 lei pe care mi-o oferi tu, te înșeli. Iar dacă tu, biserică, crezi că avortul e un păcat, vreau eu să te întreb un lucru: Oare nu e la fel de păcat ca un suflet nevinovat să facă foamea, să nu aibă o haină adecvată, o jucărie, o vorbă bună, acces la educație, la informație? Voi vreți mulți și proști că sunt ușor de condus? Ei, bine, nu mai suntem pe vremea lui Moțoc! Dar într-o lume în care voi știți doar să cereți, fără a oferi nimic în schimb, să nu așteptați ca noi să deschidem picioarele fără să comentăm.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu