vineri, 23 decembrie 2011

Doamne, mare ți-e grădina …

Azi m-am izbit de partea aia nașpa a Crăciunului, cumpărăturile. După ce că și așa nu îmi place mie să merg la cumpărături, am mai prins și nebunia în toi. Și am sărit din șoc în șoc.
Măi frate, ori eu sunt aiurea, ori lumea asta e complet bolnavă. Nu pricep, se face aprovizionarea pentru juma de an? Au anunțat ăștia că o să bată vântul prin magazine? Se cumpără tot! Și se cumpără în cantitați industriale! Și într-o viteză de zici că se termină și ei nu mai apucă. Sunt ca termitele. Se reped efectiv la produse și îngrămădesc cât mai multe în cărucior. Se împing, se îngrămădesc ca oile, mai că nu se iau la bătaie când ceva nu ajunge pentru toți. Așa, ca în spiritul Crăciunului. Cât o să mănânci frate de un Crăciun? Îți crește burta necontrolat? Trebuie să pui niște șunci pe burtă ca să iți țină de foame până la primăvară? Ori ce?
Mă uitam cum cumpărau făină cu baxurile, zahăr și ulei, la fel. Nu era nici un fel de promoție … prețuri de zi cu zi. Câte prăjituri și cozonaci fac tantile alea de cumpară un bax de făină??? Fac pentru tot cartierul? Cât o să manânci, frate, în două zile? Și chiar o să mănânci tot ce ai cumpărat? Sucuri, alcool murături, paste… etc. Totul se cumpără la bax.
M-am întors bolnavă. Mi-a pierit cheful de cumpărături pentru încă un secol.
Și am nevoie să mă tratez ... 


6 comentarii:

  1. Tina, observ ca esti traumatizata si imi pare rau. Am sa iti impartasesc un secret... e vorba despre ceva destul de dureros si regret ca trebuie sa fiu eu cea care iti da vestile proaste in prag de sarbatori. Chiar aveam impresia ca pe acolo fenomenul inca nu a ajuns, dar se pare ca m-am inselat.
    Draga mea, lasa depresia de sezon la o parte si fugi de-ti fa aprovizionarea, pentru ca de la 1 vine foametea. Anul viitor e sub semnul apocalipsei, iar oamenii stiu... disperarea e mare, inchipuie-ti!
    Eu te-as sfatui ca dupa ce termini de incarcat camara sa pui niste mostre de-o parte, nu de alta, dar din 2013 ne vom hrani doar spiritual si poate vei dori sa ai amintire o lingura de faina si trei paste. =)) =)) =))





    Inchipuie-ti ca eu inca mai caut un calut cu saua roz si buton care necheaza. Dar si daca gasesc... imi vine sa cumpar 5, sau 6, numai asa de ciuda. =))
    Imi place melodia pe care te tratezi. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. :))ai dreptate, sunt rupta de realitate. mai bine mor de foame decat sa mai calc pe acolo pana dupa sarbatori. sa vad pe cine vrajesc sa se duca in locul meu, daca mai am nevoie de ceva.

    fir-ar mama lui de cal. te cred ca iti vine sa cumperi 5, numai de nervi, iar pe aia 4 de care nu ai nevoie sa ii iei de coada si sa dai cu ei ca in desene animate, pana te racoresti.
    poate calul ala o fi din sezonul trecut. ai vorbit cumva cu mama colegei de gradinita sa iti spuna de unde?, ce? si cum? sau nu e abordabila?
    sincer, iti doresc muuuuuuuuuult succes, ca ai nevoie din plin.

    :)) am avut nevoie de mult "tratament" din asta aseara, dar tot am mai visat vreo doua baxuri azi-noapte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fetita cu pricina e dotata cu o bunica din specia "don't diturb me... ca musc". Oricum, noi am zis ca trebuie sa fie o specie de cal... numa' cal sa fie. :))
    Multumesc de urari, relaxare placuta! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. daaa, cunosc genul. ma gandeam eu ca asa trebuie sa fie.
    multumesc la fel, Dara.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am nenorocul de a trebui sa muncesc in hipermarcheturi... na, li se mai defecteaza una alta... si culmea, in perioada asta cele mai multe defecte. Chiar ieri l-am vazut pe directorul unui hipermarchet imbracat frumos la costum, cum cara cu liza agonic aproape paleti cu baxuri, despre care vorbeai si tu, ce sa mai zic de parcarea de afara unde claxonatul era un zumzet placut de clopotei atat de necesar Craciunului...

    Craciun fericit Tina!

    RăspundețiȘtergere
  6. parem in pragul colapsului :))
    cand se da si la noi legea cu claxonatul interzis? ca, serios, e infernal, uneori.
    Craciun fericit si tie, Adi! sa imi spui ce ti-a adus Mosul :))

    RăspundețiȘtergere